Annen-Info.nl

Drenthina

Drenthina is een muziekvereniging die ruimte biedt voor gezamenlijk musiceren van jong tot oud met een mix van onervaren tot ervaren muzikanten met als doel om op een leuke en gezellige manier muziek te maken. In de statuten is het als volgt omgeschreven: “het doen beoefenen en het bevorderen van de amateuristische muziekbeoefening en die van de blaasmuziek in het bijzonder.” Drenthina is een harmonie met veel jeugdige leden en de vereniging is aanwezig bij diverse sociale activiteiten in Annen en omstreken, zoals de Sport en Spelweek, Koninginnedag of de Zuidlaardermarktloop. Daarnaast is er elk jaar een voorjaarsconcert in het Dorpshuis en een kerstconcert in de Magnuskerk te Anloo. De vereniging bestaat momenteel uit circa 30 leden en kent een jeugd- en een A-orkest. De harmonie Drenthina speelt een gevarieerd repertoire, met lichte muziek uit alle delen van de wereld, filmmuziek, maar ook klassieke stukken.

Het jeugdorkest bestaat uit een groep enthousiaste jonge blazers, en zij worden elke week mee geholpen door een aantal leden van het A-orkest. Het orkest speelt eenvoudige, herkenbare muziek om de jeugd kennis te laten maken met het beoefenen van een instrument in een orkest. Eén keer per maand sluit het jeugdorkest aan bij het A-orkest om de sfeer van het 'grote' orkest alvast te proeven. Naast het optreden bij het voorjaarsconcert en kerstconcert speelt het jeugdorkest ook al jaren als 'Pietenorkest' tijdens de intocht van Sinterklaas.

Meer informatie over optredens en andere informatie is te vinden op onze website www.drenthina-annen.nl of onze facebookpagina www.facebook.com/muziekverenigingdrenthina.

Kijk ook eens bij onze buurdorpen

Anloo - www.anloo-info.nl
Eext - www.eextinfo.nl
Zuidlaren - www.zuidlaren.nl
Gasteren - www.ingasteren.nl