Annen-Info.nl

Wegens succes opnieuw gezamenlijk offertetraject zonnepanelen bij Duurzaam Rolde

Vorig najaar jaar hebben 14 huiseigenaren uit Rolde en omgeving meegedaan aan een gezamenlijk offertetraject voor zonnepanelen.

De panelen zijn nu ruim een half jaar in gebruik. Tijd dus voor een terugblik. Duurzaam Rolde peilde onder de deelnemers de ervaringen tot nu toe en vroeg of ze tips hebben voor mensen die zonnepanelen overwegen.

 

Korting

Door met meerderen tegelijk zonnepanelen aan te schaffen kon er een behoorlijke korting bedongen worden van 5% op de totaalprijs. De onafhankelijke begeleiding door Duurzaam Rolde werd zeer op prijs gesteld. “Ga niet zomaar in zee met een zonnediscounter, goedkoop is niet altijd de beste koop.” aldus een deelnemer.

Reacties

De meeste deelnemers zijn erg tevreden met de zonnepanelen en de opbrengst is overal naar verwachting. Het maakt de meeste deelnemers bewuster van het energieverbruik. “Je bent er toch meer mee bezig” “het is leuk om de meter terug te zien lopen” en “ik kijk geregeld naar de opbrengst” zijn veel gehoorde opmerkingen. Het is vooral handig als je een volgsysteem hebt wat je op je computer of mobiel kunt aflezen.

Dat het hele gezin meeleeft, blijkt wel uit de volgende uitspraken: “Nu is het eerste aan tafel, en hoeveel is het vandaag?” Ook de kinderen worden er bij betrokken: als de kinderen het licht op de kamer laten branden, wordt er gezegd “Zonde van de zon. Dat kunnen we beter ‘s avonds gebruiken”. Apparaten die niet gebruikt worden maar wel de hele tijd op stand-bye staan werden bij sommige deelnemers uitgezet.

Andere maatregelen

Een aantal deelnemers overweegt na deze actie om andere energiebesparende maatregelen te nemen zoals collectoren voor warm water, pelletkachels of na-isolatie van de woning. Ook het vervangen van verlichting door energiezuinige lampen wordt vaak genoemd.

Nog een tip van de deelnemers: “Als het kan, doen! Je hebt het tussen 7 en 8 jaar terugverdiend!”.

Vervolg

Vanwege het succes van de eerste ronde wil Duurzaam Rolde een tweede gezamenlijke inkoopronde verzorgen. Alle inwoners uit Aa en Hunze kunnen hieraan meedoen. Het gaat op dezelfde wijze als de eerste ronde. Na inschrijving van voldoende deelnemers gaat Duurzaam Rolde in gesprek met een aantal zonnepanelen-aanbieders. Duurzaam Rolde maakt een eerste selectie voor een leverancier. De leverancier komt na een schouw van het dak met een individuele offerte. Pas dan beslissen de deelnemers of en hoeveel panelen zij laten plaatsen.

Interesse?

Heeft u interesse in een gezamenlijke offerteronde? Mail dan voor 31 oktober 2013 uw interesse met naam, adres en telefoonnummer naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">'+addy_text21777+'<\/a>'; //--> . Wij nemen dan contact met u op. U kunt ook uw interesse kenbaar maken door een briefje in de brievenbus te doen bij Markenlaan 7 in Rolde.

Kijk ook eens bij onze buurdorpen

Anloo - www.anloo-info.nl
Eext - www.eextinfo.nl
Zuidlaren - www.zuidlaren.nl
Gasteren - www.ingasteren.nl