ledenvergadering en lezing TOEN (hist. ver)

Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

– H E R I N N E R I N G –

(en om te benadrukken dat het om de dinsdag- gaat ipv de gebruikelijke woensdagavond)

 

Ledenvergadering en lezing door Frans Meek over ‘Lopen Op Hout’.

 

Op dinsdag 3 maart 2020 is de Algemene Ledenvergadering met aansluitend een lezing in Ons Dorpshuis. Aanvang: 19.30 uur. Wilt u de stukken van tevoren inzien, bel of mail dan even met Klaas Behling telefoon 06 – 10418309, mail: ledenadministratie@annentoen.nl of Kiki Anninga, telefoon 06 – 57339898, mail: secretaris@annentoen.nl.

 

AGENDA LEDENVERGADERING: (Daarna de lezing ‘Lopen Op Hout’)

 • Opening.
 • Notulen van de jaarvergadering van 27 februari 2019.
 • Jaarverslag 2019.
 • Jaarrekening 2019, begroting 2020 (incl. toelichting).
 • Verslag kascommissie.
 • Benoeming nieuw lid kascommissie.

 

  1. Wisselingen van het bestuur.
 • Rondvraag.
 • Sluiting van het officiële gedeelte en pauze.

 

 1.  

– Daarna de lezing ‘Lopen Op Hout’ –

 

(om ongeveer 20.00 uur begint de lezing).

Op dinsdagavond 3 maart organiseert de Historische Vereniging in Ons Dorpshuis de lezing “Lopen Op Hout”. Frans Meek van het Internationaal Klompenmuseum in Eelde zal de lezing houden.

De presentatie duurt ongeveer anderhalf uur exclusief een pauze. Nederlandse, Europese en klompen van over de hele wereld komen aan de orde. De onderwerpen die de revue zullen passeren zijn:

– het Internationaal Klompenmuseum te Eelde

– klompenmakers gebroeders Wietzes

– het ontstaan en geschiedenis van de klomp

– het dagelijks gebruik van de (werk)klomp door de jaren heen

– de klomp als kunst en kunst(ig)object

– de klomp als folklore

– de klomp met een verhaal

Voor heel veel mensen is de klomp uiteraard een bekend begrip; de presentatie wordt dan ook vaak als een stukje nostalgie ervaren, omdat men zelf op klompen heeft gelopen. Maar klompen hebben ook waarde als werk- en kunstobject. Tijdens de presentatie zult u kennismaken met klompen van over de hele wereld in allerlei variaties.

Klompen hebben meestal geen karakteristiek met de omgeving waar de klompenmaker woont (woonde); wel heeft iedere klompenmaker zijn eigen specifieke afwerking. Daaraan is voor kenners dus te herkennen, wie de klomp gemaakt heeft. Ook zijn klompen vaak gemaakt voor en aangepast aan het beroep van de drager.

Klompen als kunstobject maken een belangrijk deel uit van de collectie in het museum. Sedert 2009 zijn er veel Franse klompen aan de collectie toegevoegd. Die klompen zijn stuk voor stuk ware kunstvoorwerpen. Tijdens de presentatie krijgt u hiervan voorbeelden te zien.

De gehele presentatie wordt visueel gemaakt met meer dan 95 dia’s. In de pauze en na afloop kunt u desgewenst een boek over klompen of een souvenir aanschaffen. Denkt u daarbij aan het cash kunnen betalen van 1 of meerdere artikelen!!

Voor meer informatie over het Internationaal Klompenmuseum uit Eelde kunt u contact zoeken met Frans Meek of via de website: www.klompenmuseum.nl

Telefoon: 0592-543737, e-mail: fransmeek@xs4all.nl

 

Het belooft een interessante en onderhoudende avond te worden.

Niet-leden zijn ook van harte welkom. Deelname is gratis.