De 19e editie van de grasbaanraces zal ook dit jaar midden in het dorp plaatsvinden. De komende 5 jaar is de hoofdsponsor van dit evenement EasyToys. Dit erotiek bedrijf heeft als slogan: ‘It’s play time!’ Dat past ook goed bij dit motorsportspektakel.

Al gaat het om de races, het plezier buiten de baan spat er in Annen ook altijd af. Dit komt mede doordat de toegang gratis is. Nadat enkele jaren het aantal jeugdrijders in de verschillende klassen behoorlijk was teruggelopen, is er nu gelukkig weer een forse groei van het aantal jonge en zelfs zeer jonge deelnemers. In verschillende klassen zal er gestreden worden voor het Nederlands Kampioenschap. De 50- 65- 85- 125cc jeugd, 125- en 250 cc Cupklasse, 500 cc Shortrack en de Power Girls komen aan de start. Aangezien dit voor vrijwel alle klassen de laatste wedstrijd van het seizoen is, zullen in Annen ook de nationale kampioenen gehuldigd worden.


Foto: Jesper Veldhuizen (www.baansportfansite.nl)

We zullen zeker genieten van de strijd in de regioklasse. Ook de demo door een aantal zijspancombinaties uit binnen- en buitenland levert gegarandeerd spektakel op. De training begint om 10.15 uur. De rijders worden om 12.00 uur voorgesteld aan de duizenden bezoekers. Vervolgens beginnen de wedstrijden.

Uiteraard is het bestuur van MC Annen veel dank verschuldigd aan alle bewoners rondom de Brink, de vrijwilligers en de sponsoren. Zonder hun geweldige inzet is het onmogelijk een dergelijk evenement te organiseren. Voor meer informatie, kijk op www.mcannen.nl of www.facebook.com/MCAnnen.