Sport en Spelweek

Elk jaar wordt in de week van Hemelvaart de Sport- en Spelweek in Annen georganiseerd. In 2022 wordt deze voor de 50e keer georganiseerd.

Traditiegetrouw wordt door de zes (buurt)ploegen van Annen op ongeveer 30 onderdelen, gedurende de hele week, gestreden om tal van bekers. De doelstelling van de Sport- en Spelweek was en is om de saamhorigheid en de persoonlijke contacten tussen de bewoners van Annen te bevorderen. Het feit dat jaarlijks meer dan 1.000 inwoners actief meedoen, terwijl een groot deel van de rest van ons dorp fanatiek toeschouwer is, geeft aan dat wij ruimschoots aan deze doelstelling voldoen!

SUBCOMMISSIE SPORT EN SPELWEEK 2022

De overall organisatie van de Sport- en Spelweek is in handen van de Commissie Dorpsbelangen, terwijl de in het dorp aanwezige verenigingen veelal de organisatie van de verschillende onderdelen op zich nemen. Al deze vrijwilligers zijn begin van het jaar weer volop gestart met de voorbereidingen. Gemiddeld werken wij met een begroting van ongeveer €8.500,-, waarvan een deel gedekt wordt door de eigen oud-papieracties. Daarnaast kunnen wij rekenen op de steun van vele sponsoren. Zonder deze steun is de Sport- en Spelweek niet op deze wijze te organiseren!

De subcommissie voor 2022 bestaat uit de volgende personen:

Staand v.l.n.r. Eelke Jan Bouma, Jarno Drenth, Marisca Luning, Enrico Hanenbergh en Ype Tol (vz)
Zittend v.l.n.r. Carin de Valk en Bea de Muinck.

HOE KUNT U MEEDOEN MET DE SPORT EN SPELWEEK?

Deelname aan de ploegwedstrijden is alleen voor hen, die zowel ingeschrevene als inwonende van Annen zijn. Een uitzondering hierop zijn kinderen tot 16 jaar, waarvan één van de ouders in Annen woont en een school bezoeken. Ook kinderen die buiten Annen studeren en waarvan de ouders in Annen wonen, mogen deelnemen. Om aan de verschillende sport- en/of spel onderdelen deel te kunnen nemen moet u zich opgeven bij uw ploegleider. Voor de vrije deelname moet men in Annen wonen of lid zijn van een vereniging in Annen en kan men zich voor aanvang opgeven. Deelnemers en deelneemsters doen geheel op eigen risico mee.

SPORT- EN SPELWEEK OP INTERNET

Op deze website, welke ook benaderbaar is via www.sportenspelweek.nl, kunt u alles nog eens nalezen. In het keuzemenu vindt u o.a. het programma, de samenstelling van de ploegen en de wijkindeling, de uitslagen, de pers, oude en nieuwe bulletins, een link naar de foto’s en de overige documenten .

Wat valt er eigenlijk te winnen? BURGEMEESTER LAMBERS-BEKER: De eindwinnaar van de gehele week. CD-WISSELTROFEE: Winnaar van de zeskamp. MINI ZESKAMP BEKER: Winnaar van de mini zeskamp op de woensdagmiddag. VOETBALBEKER: Winnaar van het voetbaltoernooi voor zeskampploegen. HANDBALBEKER: Winnaar van het handballen voor zeskampploegen. RODE LANTAARN: De ploeg die aan het einde van iedere dag in de tussenstand laatste staat, dient de lantaarn zichtbaar deze bij zich te dragen. Als men aan het einde van de week nog steeds laatste is, mag men het kleinood een jaar lang in de prijzenkast opbergen.

DE PERS

Dagelijks verschijnt er een bulletin tijdens de Sport- en Spelweek. Dit bulletin is hier terug te vinden en wordt gemaakt door ‘de Pers Annen’.
Zij stellen zich hieronder aan u voor:

Hallo Anneroelen,

Graag willen wij ons als De Pers aan jullie voorstellen. Wij, Lisa Bijker, Marjolijn van Geldere, Quinty Postema en Sabrina Devigus zullen tijdens de 50e Sport- en Spelweek jullie voorzien van de welbekende bulletins. Jullie kunnen iedere dag rekenen op een terugblik van de vorige dag, uitslagen, programma en de leukste wist u datjes.

Staand v.l.n.r. Marjolijn van Geldere en Quinty Postema
Onder v.l.n.r. Lisa Bijker en Sabrina Devigus

Wie zijn wij?
Mijn naam is Sabrina Devigus, geboren en getogen in het mooie Annen, en op een aantal jaren na, ook altijd in Annen gewoond. Ik ben in het verleden actief geweest bij Radio Annen en van 2012 t/m 2015 ben ik assistent ploegleider geweest in de roze buurt. Ik vind het dan ook erg leuk om mij opnieuw in te zetten voor de leukste week van het jaar. Op naar een gezellige en sportieve 50e Sport- en Spelweek.

Ik ben Marjolijn van Geldere, ook een geboren en getogen anneroel. In mijn studietijd even weg geweest uit Annen, maar sinds 2,5 jaar weer terug. Uiteraard was ik tijdens de Sport- en Spelweek wel altijd in Annen te vinden. Dit wordt mijn 3e jaar in de pers, maar helaas door Corona pas de eerste echte actieve. Ik heb er heel veel zin in en we gaan er een mooi feestje van maken!

Mijn naam is Quinty Postema, sinds 6 jaar woon ik in Annen, verhuisd vanuit het westen van Nederland. Vanaf het begin heb ik direct mee gedaan aan de spellen tijdens de Sport- en Spelweek, in verschillende ploegen en kleuren, maar nu mag ik mij inzetten als De Pers tijdens de 50e editie van de Sport- en Spelweek. Ik heb er weer heel veel zin in, laten we er weer een mooie week van maken!

Mijn naam is Lisa Bijker, geboren en getogen Anneroel. Op een korte periode na ook altijd in Annen gewoond. Ik ben van kinds af aan altijd betrokken geweest bij de Sport- en Spelweek, en vind het dan ook erg leuk om mij vanaf dit jaar ook op deze manier in te zetten voor de leukste week van het jaar! Ik heb er zin in!

Tijdens de Sport- en Spelweek zijn wij te herkennen aan onze paarse kleding, schroom niet om ons aan te schieten met leuke nieuwtjes, foto’s of wist u datjes. Dit kan ook via depersannen@hotmail.com of via 06-85073715. Wij zijn er klaar voor en hebben er vooral heel veel zin in!

Programma Sport en Spelweek 2022

Alle activiteiten en aanvangstijdstippen onder voorbehoud!

Zondag 22 mei
Aanvang Activiteit  
13:00 uur Opening van de 50e editie van de Sport- en Spelweek met vooraf een optocht van versierde fietsen. Na het
openingswoord zal de Anneroel van 2022 worden gehuldigd en worden de ploegen en pers voorgesteld.
Na afloop is er een stormbaan voor jong en oud en kan er Formule1 gekeken worden op het grote scherm.
 
——————————————————————————————————————-
Maandag 23 mei
Aanvang Activiteit  
18:00 uur Biljarten  
19:00 uur Volleybal  
19:00 uur Dammen  
——————————————————————————————————————-
Dinsdag 24 mei
Aanvang Activiteit  
14:00 uur Koersbal  
17:00 uur Badminton  
19:30 uur Bridge  
20:00 uur Handbal  
20:30 uur Pubquiz  
——————————————————————————————————————-
Woensdag 25 mei
Aanvang Activiteit  
13:00 uur Mini-Zeskamp  
13:00 uur Klaverjassen (55 jr. en ouder)  
13:30 uur Sjoelen  
18:30 uur Mini en Jeugd Playback wedstrijden  
21:15 uur Volwassenen (17 jr. en ouder) en Ploegleiders Playback wedstrijden  
——————————————————————————————————————-
Donderdag 26 mei
Aanvang Activiteit  
13:00 uur Dorpsomloop  
16:00 uur Eindspel dorpsomloop  
16:30 uur Brinkloop  
19:00 uur Tennis  
19:00 uur Darten  
19:00 uur Klaverjassen (t/m 59 jr.)  
——————————————————————————————————————-
Vrijdag 27 mei
Aanvang Activiteit  
09:00 uur Vissen  
10:00 uur Paardrijden  
10:45 uur Streetveld voetbal  
10:45 uur Jeu de Boules  
12:00 uur Voetbal  
17:30 uur Fietsoriënteringsrit  
——————————————————————————————————————-
Zaterdag 28 mei
Aanvang Activiteit  
09:30 uur Cinqualon  
11:00 uur Zwemmen  
16:00 uur Zeskamp  
aansluitend Prijsuitreiking van de 50e Sport en Spelweek!!  

–>

Ploeg Blauw

Dolf Nijborg, Heleen Klinkers, Yvonne Nieborg en Meerten Dekker (V.l.n.r.)

Straten: Waardeel, Boerhoorn, Kerspel, Vreding, Middenweg-noord, Ronkelskamp-noord, Voetakkers, Hogeveld, Borckerveld, Westerveld, Appelakkers,  ‘t Veld, Riggel en Dobbe

Ploeg Geel

Geesje ten Berge, Mara Blom en Martin Eefting (V.l.n.r.)

Straten: Holtkampen, Vlouwakkers, Strengakkers, Paalslagen, De Wepel, Noordes, Kromkampen, Zetstee, Wenakkers en Kerkakkers

Ploeg Groen

Marloes Ploeg, Wendy Pekelder en Peter Westerhoff (V.l.n.r.)

Straten: Borghoornsweg, Middenweg-zuid, Hofakkers, Geerakkers en Ronkelskamp-zuid

Ploeg Oranje

Arjan de Jonge, Saskia Boeijink en Marko Kirchhoff (V.l.n.r.)

Straten:  Annerstreek, Zuidlaarderweg, Nijedijk, Noordloo, Annermoeras, Schipborgerweg, de Strubben en Smalwolde

Ploeg Rood

Peter Boonstra, Emilie Dijkema en Johan Zeubring (V.l.n.r.)

Straten: De Wolden, Wilgendijk,De Goorns, Lange Landen, Bartelaar, Spijkerboorsdijk, Havenstraat, De Hullen, De Bulten, Kruisstraat, de Brink, Eexterweg, Anloërweg, Grootblok en De Haven

Ploeg Roze

Roelof Raven, Melanie Drenth en Lars Fidder (V.l.n.r.)

Straten: Veldweg, Kruisakkers, Esakkers, Molenakkers, Markeweg, Schoolstraat en de Hoek

Bulletins en foto’s

Document Onderdeel
Programmaboekje 2022 (webversie) Algemeen
Programmaboekje 2022 (hoge kwaliteit) Algemeen
Wedstrijdschema Voetbal
Tijd- en locatieschema Dorpsomloop
Route kanovaren Cinqualon
Route hardlopen Cinqualon
Route MTB Cinqualon
Route wielrennen Cinqualon
Speelschema Biljarten
Speelschema Tennis
Spelregels Tennis
Speelschema Handbal
Speelschema Volleybal
Tijdschema Paardrijden
Speelschema Badminton