Sport en Spelweek

Elk jaar wordt in de week van Hemelvaart de Sport- en Spelweek in Annen georganiseerd. In 2023 wordt deze voor de 51e keer georganiseerd.

Traditiegetrouw wordt door de zes (buurt)ploegen van Annen op ongeveer 30 onderdelen, gedurende de hele week, gestreden om tal van bekers. De doelstelling van de Sport- en Spelweek was en is om de saamhorigheid en de persoonlijke contacten tussen de bewoners van Annen te bevorderen. Het feit dat jaarlijks meer dan 1.000 inwoners actief meedoen, terwijl een groot deel van de rest van ons dorp fanatiek toeschouwer is, geeft aan dat wij ruimschoots aan deze doelstelling voldoen!

SUBCOMMISSIE SPORT EN SPELWEEK 2023

De overall organisatie van de Sport- en Spelweek is in handen van de Commissie Dorpsbelangen, terwijl de in het dorp aanwezige verenigingen veelal de organisatie van de verschillende onderdelen op zich nemen. Al deze vrijwilligers zijn begin van het jaar weer volop gestart met de voorbereidingen. Gemiddeld werken wij met een begroting van ongeveer €8.500,-, waarvan een deel gedekt wordt door de eigen oud-papieracties. Daarnaast kunnen wij rekenen op de steun van vele sponsoren. Zonder deze steun is de Sport- en Spelweek niet op deze wijze te organiseren!

De subcommissie voor 2023 bestaat uit de volgende personen:

Carin de Valk, Bea de Muinck, Eelke Jan Bouma, Marisca Luning, Ype Tol (vz) en Enrico Hanenbergh.

HOE KUNT U MEEDOEN MET DE SPORT EN SPELWEEK?

Deelname aan de ploegwedstrijden is alleen voor hen, die zowel ingeschrevene als inwonende van Annen zijn. Een uitzondering hierop zijn kinderen tot 16 jaar, waarvan één van de ouders in Annen woont en een school bezoeken. Ook kinderen die buiten Annen studeren en waarvan de ouders in Annen wonen, mogen deelnemen. Om aan de verschillende sport- en/of spel onderdelen deel te kunnen nemen moet u zich opgeven bij uw ploegleider. Voor de vrije deelname moet men in Annen wonen of lid zijn van een vereniging in Annen en kan men zich voor aanvang opgeven. Deelnemers en deelneemsters doen geheel op eigen risico mee.

SPORT- EN SPELWEEK OP INTERNET

Op deze website, welke ook benaderbaar is via www.sportenspelweek.nl, kunt u alles nog eens nalezen. In het keuzemenu vindt u o.a. het programma, de samenstelling van de ploegen en de wijkindeling, de uitslagen, de pers, oude en nieuwe bulletins, een link naar de foto’s en de overige documenten .

Wat valt er eigenlijk te winnen? BURGEMEESTER LAMBERS-BEKER: De eindwinnaar van de gehele week. CD-WISSELTROFEE: Winnaar van de zeskamp. MINI ZESKAMP BEKER: Winnaar van de mini zeskamp op de woensdagmiddag. VOETBALBEKER: Winnaar van het voetbaltoernooi voor zeskampploegen. HANDBALBEKER: Winnaar van het handballen voor zeskampploegen. RODE LANTAARN: De ploeg die aan het einde van iedere dag in de tussenstand laatste staat, dient de lantaarn zichtbaar deze bij zich te dragen. Als men aan het einde van de week nog steeds laatste is, mag men het kleinood een jaar lang in de prijzenkast opbergen.

DE PERS

Dagelijks verschijnt er een bulletin tijdens de Sport- en Spelweek. Dit bulletin is hier terug te vinden en wordt gemaakt door ‘de Pers Annen’;

Graag willen wij ons als De Pers aan jullie voorstellen. Wij, Lisa Bijker, Marjolijn van Geldere, Quinty Postema en Sabrina Devigus zullen tijdens de Sport- en Spelweek jullie voorzien van de welbekende bulletins. Jullie kunnen iedere dag rekenen op een terugblik van de vorige dag, uitslagen, programma en de leukste wist u datjes.

Staand v.l.n.r. Marjolijn van Geldere en Quinty Postema
Onder v.l.n.r. Lisa Bijker en Sabrina Devigus

Tijdens de Sport- en Spelweek zijn wij te herkennen aan onze paarse kleding, schroom niet om ons aan te schieten met leuke nieuwtjes, foto’s of wist u datjes. Dit kan ook via depersannen@hotmail.com of via 06-85073715. Wij zijn er klaar voor en hebben er vooral heel veel zin in!

Ploeg Blauw

Dolf Nijborg, Yvonne Nieborg en Meerten Dekker

Straten: Waardeel, Boerhoorn, Kerspel, Vreding, Middenweg-noord, Ronkelskamp-noord, Voetakkers, Hogeveld, Borckerveld, Westerveld, Appelakkers,  ‘t Veld, Riggel en Dobbe

Ploeg Geel

Geesje ten Berge, Martin Eefting, Rob Hoeksema en Lieke Slagter (Aspirant)

Straten: Holtkampen, Vlouwakkers, Strengakkers, Paalslagen, De Wepel, Noordes, Kromkampen, Zetstee, Wenakkers en Kerkakkers

Ploeg Groen

Marloes Ploeg, Wendy Pekelder en Peter Westerhoff (V.l.n.r.)

Straten: Borghoornsweg, Middenweg-zuid, Hofakkers, Geerakkers en Ronkelskamp-zuid

Ploeg Oranje

Arjan de Jonge, Saskia Boeijink en Marko Kirchhoff (V.l.n.r.)

Straten:  Annerstreek, Zuidlaarderweg, Nijedijk, Noordloo, Annermoeras, Schipborgerweg, de Strubben en Smalwolde

Ploeg Rood

Peter Boonstra, Emilie Dijkema en Johan Zeubring (V.l.n.r.)

Straten: De Wolden, Wilgendijk,De Goorns, Lange Landen, Bartelaar, Spijkerboorsdijk, Havenstraat, De Hullen, De Bulten, Kruisstraat, de Brink, Eexterweg, Anloërweg, Grootblok en De Haven

Ploeg Roze

Roelof Raven, Melanie Drenth en Lars Fidder (V.l.n.r.)

Straten: Veldweg, Kruisakkers, Esakkers, Molenakkers, Markeweg, Schoolstraat en de Hoek

Bulletins en foto’s

Document Onderdeel
Programmaboekje 2022 (webversie) Algemeen
Programmaboekje 2022 (hoge kwaliteit) Algemeen
Wedstrijdschema Voetbal
Tijd- en locatieschema Dorpsomloop
Route kanovaren Cinqualon
Route hardlopen Cinqualon
Route MTB Cinqualon
Route wielrennen Cinqualon
Speelschema Biljarten
Speelschema Tennis
Spelregels Tennis
Speelschema Handbal
Speelschema Volleybal
Tijdschema Paardrijden
Speelschema Badminton