Sport

Op deze pagina’s vindt u een verzameling van clubs, verenigingen en accomodaties.

Wijzigingen graag doorgeven via het contactformulier.

Badminton Club B.C.A.O.

Bridge Club Annen

Handbalvereniging Annen HVA

Hengelvereniging T.O.G.

(Tot Ons Genoegen)
Onze vereniging is opgericht in 1930. De vereniging verzorgd jaarlijks de visvergunningen voor volwassenen en jeugdleden. Voor de leden worden in de zomermaanden viswedstrijden georganiseerd:

Zondagmorgen wedstrijden
Vanaf half april begin mei worden er op zondag morgen 5 of meer wedstrijden gehouden. Inleg voor de wedstrijd bedraagt €10,-. Deelname van meer dan 6 personen of meer wordt in 2 vakken gevist. Voor de eerste drie hoogst gescoorde per vak zijn vleesprijzen beschikbaar, de rest krijgt bij in leveren van vis een waardebon.

Dinsdagavond wedstrijden
Vanaf half april begin mei worden er op dinsdag avond 10 losse wedstrijden gehouden. De samenkomst van deze wedstrijden is een half uur voor de wedstrijd, daar vindt de loting plaats voor de stek waar men moet vissen. Inleg voor mee vissen is € 3,-. Deelname van meer dan 6 personen of meer wordt in 2 vakken gevist. Het gewonnen bedrag wordt opgeteld en na tien wedstrijden uitgekeerd in contant of waardebonnen van onze sponsor op de algemene leden vergadering.

Woensdagmiddag wedstrijden
Deze wedstrijden worden gevist door de wat oudere leden, van 13.00 uur tot 16.30 uur. Er wordt alleen gevist met de vaste hengel. Samenkomst om 12.45 uur bij het wedstrijdparcours. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met HR Gelling, via 0592-26 17 92.

BIJZONDERE WEDSTRIJDEN:

  • Voorjaars wedstrijd
  • Bouwvakbokaal
  • Zuidlaardermarkt uitgaansdag om te vissen

JEUGDWEDSTRIJDEN:
Voor de jeugd worden een aantal wedstrijden op vrijdagavond gepland

Secretariaat: Strengakkers 13 9468 HD Annen, Telefoon: 0592-271820
Voorzitter – Ledenadministratie: Annerstreek 90 9468 AR Annen, Telefoon: 0592-271404

Hunzerunners Loopgroep; Hardlopen, gezond en gezellig!!!

Sinds 2007 kent Annen een loopgroep. De Hunzerunners Loopgroep is een actieve vereniging vóór en dóór hardlopers waar elke hardloper, of het nu een beginner of een ervaren hardloper betreft, zich thuis zal voelen.

Wekelijks trainen we op de dinsdag- en donderdagavond van 20.00 tot ca 21.15 uur. Omdat niet iedereen hetzelfde niveau heeft trainen we vanzelfsprekend in verschillende groepen. We hebben de beschikking over gediplomeerde en gecertificeerde trainers en tijdens de afwisselende trainingen is er niet alleen aandacht voor het hardlopen, tegelijkertijd werk je haast ongemerkt ook aan je uithoudingsvermogen, je houding en je techniek.

Winters trainen we in Annen en omstreken, zomers kun je ons vinden in en om het dorp Annen, zomers kun je ons vinden in het Strubben-Kniphorstbos. Vanaf september starten we elke dinsdag- en donderdagavond vanaf de sporthal.

Voor meer info verwijzen we je graag naar onze website: www.hunzerunners.net.

De Hunzerunners Loopgroep

IJsvereniging Nooitgedacht

Algemene informatie:

Ondanks dat er al in 1919 na het aanleggen van de Haven,in de volksmond de Annerwiek genoemd, al schaatswedstrijden werden verreden duurde het toch nog tot 1932 dat de ijsvereniging onder de naam Nooitgedacht werd opgericht. Omdat notulen van de vereniging uit die tijd niet meer te achterhalen zijn, weten we alleen door overlevering enige namen van mannen die debet zijn aan de oprichting! Dat waren o.a.: Kobus Fidder, Berend Krans, Koert Pieters en Otto Hiddingh.

IJsbaan bij de Haven in Annen

De ijsvereniging stelt zich ten doel tot het beoefenen en het bevorderen van de schaatssport.Om dit te kunnen doen heeft de vereniging een mooie locatie in gebruik welke gelegen is bij voornoemde haven.

De ijsbaan is voorzien van verlichting en een mooie knusse kantine.Het huidige bestuur probeert bij voldoende vorst dan ook diverse activiteiten te organiseren,zoals schaatswedstrijden, priksleeën, curling (boutgooien), enz.
De vereniging heeft leden en donateurs om de financiële kosten te kunnen dragen. Mocht U ook lid/donateur willen worden, om vrij gebruik te kunnen maken van de ijsbaan, meldt U zich dan bij onze penningmeester.

Voor contact en lidmaatschap kunt u terecht bij:
Henk Klinkers
Borckerveld 22
9468 GV Annen
Telefoonnummer: 0592-271358
Mobiel: 06-53936050
E-mail: henkklinkers@hetnet.nl

Impuls Welzijn – Bewegen

Jeu de Boules

Jantienus Steenbergen en Hans Brandts Buys zijn druk bezig met het oprichten van een Jeu de Boules club in Annen.

Zodra er meer informatie is zal dat op deze pagina beschikbaar zijn.

Judoschool Annen

M.C. Annen

Peutergym

Postduiven Vereniging de Vliegers

De Postduivenvereniging “de Vliegers”is opgericht op 1 april 1935.
In het begin betrof het een aantal vrienden die gezamenlijk wat postduiven we liet brengen. Het vervoer ging toen meestal met de trein. De duiven kregen een gummiring om. Deze moest bij thuiskomst worden ingeleverd. Tegenwoordig telt de vereniging 45 leden, en het vervoer gaat met meerdere verenigingen in grote eigen vrachtwagens. De gummiringen zijn omgewisseld voor chipringen die elektronisch worden geconstateerd.

Bij het duivenspel is het de bedoeling dat alle duiven tegelijk worden gelost. Filmpjes van lossingen zijn op youtube te bekijken. Van elke liefhebber is de afstand vanaf lossingsplaats tot eigen hok tot op de meter nauwkeurig bepaald. Omdat de exacte aankomsttijd van de duif op het hok wordt vastgesteld door de elektronische klok, kan van elke duif de gemiddelde snelheid worden bepaald. De duif met de hoogste snelheid is winnaar van de vlucht. Door elke duif punten toe te kennen, naar gelang de klassering, worden de kampioenen bepaald.

In de zomer worden er vluchten georganiseerd. De kortste afstand vanaf Zutphen is zo’n 100 kilometer en de langste is ongeveer 650 kilometer vanaf Orleans (midden Frankrijk). In het verleden werd ook wel vanaf chateauroux gevlogen (ongeveer 780 kilometer, maar dat werd als velen te ver gevonden. De vluchten over de kortste afstanden tot 250 kilometer worden de vitessevluchten genoemd. De vluchten van 250 tot 450 kilometer noemt men midfondvluchten, de vluchten van 450 tot 700 kilometer de fondvluchten en afstanden tot 1200 kilometer de overnachtfondvluchten. De laatste categorie wordt over meerdere dagen vervlogen.
De eerste vlucht is meestal begin april en de laatste vlucht medio september. In de winter is er dan tijd voor de jaarlijkse tentoonstelling, altijd in het 2e weekend van december.

Meer inlichtingen bij:

Frits Rozenveld (Voorzitter)
Vaart 141
9514 AD  GASSELTERNIJVEEN
06-53704565 / f.rozenveld41@gmail.com

Rijvereniging de Brinkruiters

S.V. Annen

Tennis Club Annen TCA

Toer Fiets Club de Bultenbroezers

Voetbalvereniging V.V. Annen