In de rubriek 3 vragen aan… krijgen ondernemers in Annen en omstreken de kans om zich voor te stellen. In de laatste vraag geven ze het stokje over aan de ondernemer die de maand erna in het Mededelingenblad zal staan. Het stokje is vorige maand door Gerbrand en Mariska van De Eexter Os doorgegeven aan Allard en Jacqueline van Slijterij Pinotage.

Kunnen jullie je onderneming/bedrijf in het kort voorstellen/omschrijven?
Wij zijn Allard en Jacqueline Hingstman van Slijterij Pinotage in Annen. Sinds 2010 zijn wij eigenaar van de slijterij, die zijn naam dankt aan de pinotage druif. Deze typisch Zuid-Afrikaanse druivensoort wordt ook wel de trots van Zuid-Afrika genoemd. De pinotage druif komt voort uit een kruising tussen de Pinot Noir en Cinsault (Hermitage). De unieke kenmerken van de druif in combinatie met de liefde voor de pinotage wijnstreek heeft ons doen besluiten onze winkel naar de vrucht te vernoemen.

 

 

 

 

 

 

Allard en Jacqueline Hingstman van Slijterij Pinotage

Nog onder de Mitra-formule startte Allard de winkel aanvankelijk alleen. Het ruime en gespecialiseerde winkelaanbod in het dorp was doorslaggevend in onze keuze om een bestaande slijterij in Annen over te nemen. Na een aantal jaren besloten we de slijterij samen, maar als zelfstandige, voort te zetten. Dit heeft er onder andere voor gezorgd dat wij onze producten zelf konden gaan inkopen, om vraaggerichter te kunnen werken.

Naast het voeren van onze winkel proberen wij met activiteiten zoals proeverijen, wijn- en bierwandeltochten, wijnspijs-diners onze klanten een stukje beleving te bieden. De samenwerking met collega ondernemers wordt daarbij voortdurend gezocht. Kwaliteit, kennis en deskundigheid vinden wij belangrijk. In het bijhouden en uitbreiden van onze kennis en kunde wordt continue geïnvesteerd. Dit, door zelf veel te proeven en door te experimenteren met mooie bier- en wijnspijs combinaties maar ook door verschillende wijnhuizen, brouwerijen, distilleerderijen in binnen en buitenland te bezoeken.

Wat zijn jullie ambities/toekomstdromen?
Wij hopen ons bedrijf nog vele jaren voort te zetten en mooie activiteiten te kunnen blijven ontplooien. Het jaar 2022 stelt ons daarin op de proef, aangezien Jacqueline om gezondheidsredenen minder in de winkel aanwezig zal zijn. Desalniettemin zijn wij vol vertrouwen en houden wij vast aan onze dromen. Teruggaan naar Zuid Afrika, de oorsprong van de Pinotage druif, is er daarvan één.

Aan wie geven jullie de 3 vragen door en waarom?
Wij geven de 3 vragen door aan Klaske Supèr-Halmingh van SPEMM communicatie. De prachtige foto’s die zij maakt tijdens onze proeverijen en activiteiten worden regelmatig gebruikt op onze Facebookpagina. Het (online) magazine dat wij uitgaven in het kader van ons tienjarig jubileum in 2020 werd ook door haar ontworpen en gemaakt.