Ondanks dat we dit jaar geen échte Sport- en Spelweek konden organiseren (gelukkig wel een kleintje, zie verderop in het Mededelingenblad, willen we in aanloop naar de 50e Sport- en Spelweek die we in 2022 hopen te organiseren, aandacht besteden aan de bouwers van de spellen van de Dorpsomloop van de verschillende ploegen. Wie zitten hier nu achter? En hoe komen die spellen tot stand? Deze maand vertellen Ploeg Oranje en Ploeg Groen over hun ervaringen. 

Dorpsomloopspel Ploeg Oranje
Ieder jaar in maart komen de creatieve en handige mannen van de bouwploeg van ploeg oranje weer bijeen om een spel te bedenken voor de dorpsomloop. De Dorpsomloop vindt plaats op de donderdag (Hemelvaartsdag) in de Sport- en Spelweek. Het spel is in onze buurt altijd op het veldje aan de Noordloo. Gaandeweg de vergaderingen krijgt het spel meer vorm en met de nodige humor, kennis, creativiteit en biertjes erbij wordt er uiteindelijk een leuk spel neergezet. Er zijn veel leuke spellen bedacht maar een van de toppers is toch wel het spel uit 2019. Voor dit spel werden twee aanhangerassen gekocht, omgebouwd en aan elkaar gelast tot een loopkar die door op de wielen te lopen naar voren kon worden gebracht. Met dit spel moesten kratten met daarop romeinse cijfers worden vervoerd die vervolgens op volgorde werden geplaatst. Uiteindelijk bleek het nog aardig lastig!

Het dorpsomloopspel van Ploeg Oranje in 2019

Bouwteam Ploeg Groen
Ons bouwteam bestaat uit een zestal creatievelingen. Gezelligheid staat voorop en voorafgaand aan de creatieve brainstormsessie wordt de creatieve geest gevoed door een mix van water, hop, mout, etc. Na zeker een tiental vergaderingen komen we met een definitief spel, waarvan het thema vaak in de eerste vergadering al bekend is (!). Uitgangspunt van ons spel is altijd: uitdagend, leuk voor het publiek en spelers en een eenvoudige en begrijpelijke puntentelling. Nu het spel op papier staat en is ingediend voor goedkeuring, begint het verzamelen van de materialen en het bouwen. Uiteraard wordt het spel uitvoerig getest door het bouwteam. 

Het Dorpsomloopspel ploeg Groen 2018