Gratis grasbaanraces in Annen, een motorsportspektakel dat jaar in jaar uit door duizenden enthousiaste mensen wordt bezocht.

Op 15 september strijden de volgende klassen om de punten voor het Nederlands kampioenschap: 50cc-65cc-85cc-125cc jeugd en 125cc- 500cc shorttrack. Het is de laatste wedstrijd van het seizoen dus de kampioenen zullen in Annen worden gehuldigd. Ook de 250cc shorttrack is op uitnodiging weer van de partij, dat levert zeker weer spektakel op! Natuurlijk zullen ook dit jaar de zijspancombinaties uit het binnen- en buitenland niet ontbreken op de grootste brink van Europa. In de regioklasse zullen de jongens en meiden uit de buurt strijden om de eer en de felbegeerde uiltjes.

Tijdens de baandienst, in de pauze, komt het bestuur van MC Annen bij het publiek langs met “de emmer” voor de vrije gift. Dit jaar zal het geld ten goede te komen aan Hartveilig Annen. Hartveilig Annen heeft als doel om bij hartfalen iedereen in Annen binnen 4 minuten te bereiken met een AED. Dit ter ondersteuning van de professionele hulpverlening die vaak een langere aanrijtijd heeft.

MC Annen heeft voor de komende 3 jaar een nieuwe hoofdsponsor gevonden: Ototec Automotive. Dit bedrijf met vestigingen in Tynaarlo en Drachten levert materialen aan garagebedrijven in de noordelijke provincies. Met hulp van Ototec Automotive, overige sponsoren, een grote groep vrijwilligers en de medewerking van de buurtbewoners belooft 15 september weer een mooie dag te worden.

De training begint om ± 10.15 uur en de rijders worden om ± 12.00 uur voorgesteld aan het publiek. Tijdens de rijdersvoorstelling worden alle coureurs persoonlijk aan het publiek voorgesteld om vervolgens als één groot lint langs het publiek te rijden. Dit is voor met name de jongste rijders altijd al een hele happening op zich. Vervolgens beginnen de wedstrijden.

Meer informatie: www.mcannen.nl   https://www.facebook.com/MCAnnen