In december 1985 trad Gerrit Bazuin toe tot de  Commissie Dorpsbelangen Annen. Nu bijna 35 dertig jaar later hebben wij afscheid genomen van Gerrit als actief bestuurslid. Hoe uniek is het als iemand zich zolang inzet voor het dorp. In totaal heeft Gerrit 75 collega’s zien komen en gaan. Gemiddeld zit men dus tussen de 8 en 9 jaar in de CD. Gerrit maar liefst 4 keer langer!

Dagelijks was hij te zien bij de papiercontainer in Annen. Waar vele mensen er een chaos van maken ruimde Gerrit altijd alles weer op. Jammer dat het nodig was maar wel zeer verdienstelijk. Daarnaast was de Beuk, opslagruimte van de CD, Gerrit zijn “thuishonk”. Het beheren van de materialen en het onderhouden van alles was zijn passie.

Hoe knap is het dat iemand altijd klaar staat voor anderen. Een vraag aan Gerrit voor hulp werd altijd met ja beantwoord. Vandaar ook dat Gerrit bij nagenoeg alle evenementen en verenigingen wel actief is, niet alleen voor de Commissie Dorpsbelangen. Mensen als Gerrit Bazuin zijn schaars en daar moeten wij zuinig op zijn. Dat hij stopt op 78 jarige leeftijd kunnen we begrijpen maar we vinden het natuurlijk wel spijtig. Gelukkig zal hij actief blijven in het dorp maar zonder verplichtingen. Wij gaan Gerrit zeker missen om al het werk wat hij deed maar vooral om “de persoon Gerrit”.

Om een blijvende herinnering aan Gerrit te houden, voor al zijn vrijwilligerswerk voor het dorp Annen, hebben wij een speciale bank laten maken. Deze zal op een mooie plek in Annen komen te staan. Het Gerrit Bazuin bankje is een waardering voor al zijn werk en hopelijk een motivering voor anderen om ook vrijwilligerswerk op te pakken in het leukste dorp van Drenthe.