In de rubriek 3 vragen aan… krijgen ondernemers in Annen en omstreken de kans om zich voor te stellen. In de laatste vraag geven ze het stokje over aan de ondernemer die de maand erna in het Mededelingenblad en de website zal staan. Het stokje is vorige maand door Tuin voor Zwaantje aan Marinette en Alex Boersma van Bed & Breakfast Annen.

1. Kun je je bedrijf in het kort voorstellen/omschrijven?
Inmiddels ruim 15 jaar runnen we onze B&B aan de Kruisstraat 20 in Annen. Het is een bedrijf waar we zowel zakelijke gasten ontvangen als toeristen. In de weekenden ontvangen we veelal groepjes en families. Opa en oma, kinderen en kleinkinderen. De kleinkinderen vaak bij elkaar op de kamer en dat zijn voor hun hoogtepunten. Opa en oma de rust van hun eigen verblijf en kamer. Uiteraard zijn alle kamers voorzien van een moderne eigen badkamer en sanitair. In de gezellige woonkeuken tref je de grote familietafel en alle gemakken die je nodig hebt voor een gezellig verblijf. De rust en ruimte rondom onze boerderij wordt ook zeer gewaardeerd door onze gasten. Vaak gaat Alex met de jongens van de familie wel even met de tractor door het land rijden en drollen slepen. Marinette en Sofie gaan met de meisjes paarden borstelen en rijden. Ook kunnen de gasten met de ezels wandelen. Genieten van elkaar, het Drentse buitenleven (wat voor ons zo gewoon is) en een vuurtje stoken.
Kinderen op bed en de ouders samen bijpraten bij het haardvuur onder de veranda: dat is wat mensen waarderen aan een verblijf bij ons. Waar we ook van genieten is dat de gasten gebruik maken van de faciliteiten in het dorp, zoals het zwembad en de winkels. Ook de horeca in het dorp wordt altijd met grote waardering bezocht.

2. Wat zijn je ambities/toekomstdromen?
We zijn gelukkig en tevreden hoe het gaat. We hebben geen grote groeiambities, mede omdat we denken dat dit de sfeer die we willen uitstralen niet ten goede komt. We willen blijven genieten van onze gasten en de verhalen die ze meebrengen.
Soms komen hier hele waardevolle gesprekken en een meer dan zakelijke relatie uit. Dat is waar we onze energie vandaan halen en dit willen we koesteren.

3. Aan wie wil je de 3 vragen doorgeven en waarom?
De Kudde van Anloo, Petra en Bert Bouwman. Omdat ze een prachtig en uniek bedrijf hebben waar we als dorpsgenoten trots op mogen zijn.

Meer weten? Kijk op: www.bedandbreakfastannen.nl