In februari 2021 zijn we begonnen met de rubriek ‘3 vragen aan…’. In deze rubriek kregen ondernemers uit Annen de kans om hun bedrijf voor te stellen. Na exact drie jaar en 36 ondernemers passen we de rubriek graag aan, dus niet alleen meer ondernemers komen aan het woord, maar ook vrijwilligers, verenigingen en teams. Deze maand is het woord aan Ineke Wijnholds, voorzitter van de Ondernemersvereniging ANNO.

1. Kun je jezelf en de Ondernemersvereniging ANNO even voorstellen?
Mijn naam is Ineke Wijnholds en ik woon samen met Henk, Bas, Jelle en onze hond aan De Goorns 2 in Annen. Ik wandel graag met de hond of trek een baantje in ons mooie zwembad De Borghoorns. Bij slecht weer biedt sportschool Fysio Fitness in Annen mij onderdak. Daarnaast hobbyen wij met z’n allen graag in de moestuin en op het grasland. Wijnholds Annen is ons bedrijf en is gespecialiseerd in grondwerken, machineverhuur en veiligheidskundige werkzaamheden.

In 2023 ben ik gevraagd om de voorzitter van de Ondernemersvereniging ANNO in Annen op te volgen. Ik vind het erg leuk om mijn steentje bij te dragen aan de leefbaarheid van ons dorp. De ondernemersvereniging is een actieve club, die zich samen met haar leden inzet om zowel het leefklimaat als het ondernemersklimaat in Annen aangenaam en op niveau te houden. Een onderdeel van ANNO is Veelzijdig Annen. Veelzijdig Annen vertegenwoordigt de deelnemende kassa houdende winkeliers binnen ANNO.

De zelfstandige activiteiten die de Ondernemersvereniging ANNO organiseert zijn:

  • het Oranje ontbijt op de Brink tijdens Koningsdag;
  • de Sinterklaasintocht in november;
  • feestverlichting november/december;
  • december actie.

ANNO ondersteunt c.q. sponsort vele verenigingen in haar activiteiten.

2. Hoe gaat het met de Ondernemersvereniging ANNO in Annen en wat mogen we in de toekomst van jullie verwachten?
De Ondernemersvereniging ANNO heeft ongeveer 60 deelnemende bedrijven in uiteenlopende sectoren en daar zijn we ontzettend blij mee. Jaarlijks organiseren wij ledenvergaderingen, -bijeenkomsten en een BHV cursus. Verder hebben wij aandacht voor de ontwikkelingen van het winkelcentrum en de gebiedsontwikkelingen in en rondom Annen. Snelle ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving vragen om goede netwerken en dan is het fijn als je elkaar als ondernemers weet te vinden. ANNO neemt ook deel aan het ondernemersplatform, waar periodiek interessante thema’s worden besproken.

Afgelopen jaar heeft ANNO het ‘Welkom in Annen’ magazine samengesteld om alle (nieuwe) inwoners met ons dorp te laten kennismaken. Mocht je dit magazine niet ontvangen hebben, laat dit dan weten via administratie@hoveniersbedrijfklinkers.nl en dan ontvang je deze alsnog. ANNO en Veelzijdig Annen hebben ieder een eigen Facebookpagina die je kunt volgen om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Promotie van onze activiteiten en die van de deelnemende ondernemers krijgen onze aandacht, maar we kijken ook waar we in de collectiviteit als ondernemersgroep in Annen voordeel kunnen behalen.

ANNO is trots op wat we samen in Annen kunnen bereiken. De ondernemers en de inwoners houden van verbinding en goede relaties. Loyaliteit om te kopen in je eigen dorp zien we graag als ondernemers, niet alleen om weer activiteiten te kunnen ondersteunen, maar zo dragen wij ook bij aan duurzaam ondernemen. Samen kunnen wij hier veel voor elkaar betekenen. Annen is hét leukste dorp en dat komt omdat inwoners en ondernemers in elkaar investeren!

3. Aan wie wil je de drie vragen doorgeven en waarom?
Ik wil de vragen graag doorgeven aan Geert Anninga als voorzitter van de Historische Vereniging Annen, omdat ik sinds kort ook bij dit bestuur ben aangehaakt. Ik kom ogen en oren tekort om te lezen en te horen waar de vereniging mee bezig is. Het lijkt me leuk dat een breder publiek kan lezen wat de Historische Vereniging Annen allemaal bezighoudt!