In februari 2021 zijn we begonnen met de rubriek ‘3 vragen aan…’. In deze rubriek kregen ondernemers uit Annen de kans om hun bedrijf voor te stellen. Na exact drie jaar en 36 ondernemers verder willen we de rubriek graag aanpassen, dus niet alleen meer ondernemers komen aan het woord, maar ook vrijwilligers, verenigingen en teams. Deze maand is het woord aan Jos de Boer van de Wielerronde Acht van Annen.

1. Kun je jezelf even voorstellen?
Mijn naam is Jos de Boer. Ik ben 56 jaar en getrouwd met Anneke Fidder. We hebben twee dochters, Inge en Emma, beiden uitwonend. We wonen aan de Annerstreek met onze hond Sam en twee katten. Anneke en ik hebben een groothandel in Veendam, De Boer Groothandel & Schuur Kantoorcentrum. We verkopen kantine- en kantoorartikelen, kantoormeubilair, koffiemachines en kerstpakketten.

2. Hoe gaat het met de organisatie van het Wielerevenement en wat kunnen we op 29 september verwachten?
Op zondag 29 september organiseer ik de Wielerronde Acht van Annen. Als groot liefhebber van de wielersport was ik van mening dat dit weer terug moest komen. Ik heb de stichting Acht van Annen overgenomen en de organisatie doe ik samen met wielervereniging De Stormvogels uit Veendam. Van 10.00 – 17.30 uur worden er wedstrijden gefietst op een mooi, selectief parcours. Dit wordt later bekendgemaakt. Eén van de onderdelen is een Dikke Banden Race voor de jeugd van Annen. Verder zullen de categorieën Nieuwelingen, Junioren, Amateurs en Sportklasse aan de start verschijnen.

3.Aan wie wil je de 3 vragen doorgeven en waarom?
De afgelopen vijf jaar ben ik voorzitter geweest van ondernemersvereniging Anno. Enkele weken geleden heb ik de voorzittershamer overgedragen aan Ineke Wijnholds. Op 27 april heeft ze samen met de burgemeester de opening verricht van het door Anno georganiseerde Oranje ontbijt. Ik ben benieuwd met wie ze een eitje heeft gegeten en wat we verder van Anno kunnen verwachten.