In februari 2021 zijn we begonnen met de rubriek ‘3 vragen aan…’. In deze rubriek kregen ondernemers uit Annen de kans om hun bedrijf voor te stellen. Na exact drie jaar en 36 ondernemers verder willen we de rubriek graag aanpassen, dus niet alleen meer ondernemers komen aan het woord, maar ook vrijwilligers, verenigingen en teams. Deze maand is het woord aan Karin Konietzka van Radio Aa en Hunze.

1. Kun je jezelf en je rol bij Radio Aa en Hunze even kort voorstellen

Mijn naam is Karin Konietzka. Ik ben 54 jaar en getrouwd met Ludwig. Wij hebben twee kinderen en wonen in Annen. Ik werk bij Avia Stadman in Annen. Tot voor kort was ik voorzitter bij Radio Aa en Hunze en ik heb mijn radioprogramma op woensdagavond.

2. Hoe gaat het met Radio Aa en Hunze en wat mogen we in de toekomst van jullie verwachten?

Het gaat goed met Radio Aa en Hunze! We hebben een grote schare trouwe luisteraars in de gemeente Aa en Hunze. Daar worden we natuurlijk blij van. Dat kan natuurlijk niet zonder onze enthousiaste vrijwilligers die elke week hun programma’s in de hele gemeente Aa en Hunze en straks ook in de gemeente Tynaarlo en Assen laten horen. Samen met mijn man Ludwig en een aantal vrijwilligers, hebben we vorig jaar de studio vernieuwd. Daar zijn we uiteraard erg trots op. Het is een mooie uitzendruimte geworden. En daar kunnen gerust nog wel meer vrijwilligers bij! Kijk ook eens op onze site www.radioaaenhunze.nl hoe het er nu uitziet of op je TV zender bij lokale omroepen.
Mocht je het leuk vinden om een eigen radioprogramma te hebben of juist achter de
schermen je talenten te ontplooien, neem dan vooral contact op. Ben je nieuwsgierig van aard? Dan kun je je helemaal uitleven; er is namelijk behoefte aan programma’s met een journalistiek tintje vanwege de veranderende wetgeving voor de lokale omroep. Wil je liever leren hoe je moet ‘schuiven’, ‘pluggen’ en ‘playen’? Dan ben je van harte welkom om intern of via de NLPO
(www.NLPO.nl) opgeleid te worden tot technicus van onze programma’s.

Kortom, voor jong of wat ouder😉 is er altijd wat leuks te doen bij radio Aa en Hunze. En over de toekomst: Na 10 jaar voorzitter te mogen zijn, is het nu tijd geworden om het stokje over te dragen. Daar zoeken we nog iemand voor! Wil je meer weten? Neem maar even contact op met
bestuur@radioaaenhunze.nl. Uiteraard blijf ik mijn radioprogramma Metal-Box op de woensdagavond van 20.00 – 22.00 uur samen met Siemon Telkamp uitzenden. Houd je van stevige rock en metal, vraag gerust een leuk nummer bij ons aan via 0592 70 30 30.

3. Aan wie wil je de drie vragen doorgeven en waarom?
Ik wil het stokje graag doorgeven aan Jos de Boer, omdat hij zich na vijf jaar voorzitter van ondernemersvereniging ANNO gaat inzetten voor een wielerevenement in Annen.