In de rubriek 3 vragen aan… krijgen ondernemers in Annen en omstreken de kans om zich voor te stellen. In de laatste vraag geven ze het stokje over aan de ondernemer die de maand erna in het Mededelingenblad zal staan. Het stokje is vorige maand door Selma Nienhuis van Logopedie Nienhuis aan Kristel de Visser van De Uylenspiegel. 

Kun je je bedrijf in het kort voorstellen?
In 2018 verhuisden mijn man Frank en ik met 3 tieners, een hond, een kat en een paar kippen naar Eexterweg in Annen. We genieten van onze ruime tuin met oude hoogstam fruitbomen en bos. Veel verschillende vogels, maar ook eekhoorntjes en egels vinden er een thuis. Op deze prachtige plek heb ik een doorstart gemaakt met mijn praktijk De Uylenspiegel. Al 11 jaar werk ik als tekentherapeut en begeleid ik op creatieve wijze kinderen, jongeren en volwassen. Ik gebruik daarbij diverse werkvormen zoals collages, schilderen, tekenen of klei. Juist in deze tijd lopen veel mensen vast en is een steuntje in de rug prettig. Onderwerpen die ik bij kinderen en jongeren veel tegenkom zijn hooggevoeligheid, gevoelens van eenzaamheid, gepest worden/pesten, boze buien en buikpijn. Volwassenen komen veelal met opvoedvragen, zijn op zoek naar meer bewustwording of zitten al een tijdje niet lekker in hun vel. Ik houd van tekenen en schilderen. Om daarmee mensen op weg te kunnen helpen is fantastisch.

Naast de creatieve begeleiding verzorg ik workshops zoals af en toe een kinderatelier of het atelier voor vrouwen. Speciaal voor mensen die ervan houden om creatief bezig te zijn, maar ook nieuwsgierig zijn naar wat hun kunstwerk hen te vertellen heeft. In de workshops staat steeds een werkvorm, een kunstenaar of een thema centraal. Plezier en gezellig samen zijn staat voorop.

Wat zijn je ambities/toekomstdromen?
Balans is voor mij belangrijk. Dus een lekkere mengelmoes van verschillende leeftijden maakt mijn werk verrassend. Wel wil ik de komende tijd de begeleiding van volwassenen en met name vrouwen wat gaan uitbouwen. De manier waarop vrouwen alle ballen hoog moeten houden boeit mij. In het voorjaar 2022 verhuis ik mijn werkplek naar onze voormalige schuur. Het belooft een rustige fijne plek te worden. Daar zie ik erg naar uit.

Aan wie wil je de 3 vragen doorgeven en waarom?
Graag geef ik de drie vragen door aan mijn nieuwe overburen en tevens nieuwe eigenaren van De Eexteros, Gerbrand en Mariska. Heel leuk dat er een jong gezin in de buurt is komen wonen. Ik ben erg benieuwd wat hun plannen zijn met hun bed en breakfast De Eexteros. Een prachtige plek op de grens van Annen en Eext.