In februari 2021 zijn we begonnen met de rubriek ‘3 vragen aan…’. In deze rubriek kregen ondernemers uit Annen de kans om hun bedrijf voor te stellen. Na exact drie jaar en 36 ondernemers verder willen we de rubriek graag aanpassen, dus niet alleen meer ondernemers komen aan het woord, maar ook vrijwilligers, verenigingen en teams. Deze maand is het woord aan Martin Kamping van Stichting Oud en Nieuw.

Kun je jezelf en de Stichting Oud en Nieuw even voorstellen?
Mijn naam is Martin Kamping. Ik ben 59 jaar en getrouwd met Antje. We hebben twee kinderen, een hond en wonen in Annen. In het dagelijks leven ben ik teammanager bij QBUZZ Groningen.

Ik ben vanaf het begin bij Stichting Oud en Nieuw betrokken. Met enkele Anneroelen hebben we in 2018 de stichting opgericht. Het uitgangspunt is om jaarlijks een feest voor alle inwoners te geven met oud en nieuw. We proberen meer mensen erbij te betrekken. Zo hebben we nu een enthousiaste groep vrijwilligers van circa 10 personen in de stichting en jaarlijks zijn er mensen die mee helpen opbouwen en afbreken en vaak op de avond zelf ook een uurtje achter de bar staan. Mocht iemand wat willen doen bij onze stichting of informatie wil ontvangen meld je aan via stichtingoudennieuw@outlook.com.

Via sponsoring en door het organiseren van activiteiten proberen we gelden te krijgen om dit feest te mogen organiseren. Vanuit ondernemers en dorpsbelangen ontvangen we veel steun, daar zijn we ontzettend blij mee. We lenen materialen zoals rijplaten, toiletwagen, verdeelkasten, lichtmasten etc. We doen mee met Rabo Club Support, staan op het Food Fair Festival en de kerstfair om onszelf te promoten. Ook hebben we in het winkelcentrum gestaan. Dit jaar mogen wij als stichting Oud en Nieuw Annen weer tappen bij de TT op 27, 28 en 29 juni. We zoeken mensen die een dag of meerdere dagen willen helpen. Voor iedere persoon die voor ons wil tappen, krijgen wij een mooi bedrag. Dus als er mensen zich nog willen aanmelden, graag. De TT is wel een hele belangrijke inkomstenbron voor ons.

2. Hoe is Oud en Nieuw dit jaar verlopen en wat mogen we in de toekomst van jullie verwachten?
Dit jaar is alles prima verlopen, in een gezellige sfeer en we hebben geen incidenten gehad. We hebben overigens nog nooit vervelende incidenten gehad. We mogen gebruikmaken van het weiland naast AVIA Stadman en daar zijn we ontzettend blij mee. We hebben daar een knusse verwarmde tent staan. Afgelopen jaar hadden we een sponsor -en vrijwilligersavond en op oudejaarsdag beginnen we traditioneel met carbidschieten. Deze keer onder andere in samenwerking met de meiden en jongens van de Keet Annen. In de middag een springkussen in de tent en de jeugd kon tekenen, spellen doen en zowel oud als jong kon zich uitleven tijdens het ‘spijkerslaan’. Om 16.00 uur hadden we coverband Ziezeau. De stemming zat er goed in. We hebben ook alleen maar positieve reacties ontvangen. De band is zo goed bevallen dat we Ziezeau dit jaar weer hebben geboekt. In de avond sluiten we tussendoor twee uurtjes en vanaf 22.00 uur hebben we een DJ die tot het einde zorgt dat het reuze gezellig is en waarmee we ook gezamenlijk aftellen tot 24 uur. Even na middernacht hebben we een vuurwerkshow en dat gaan we dit jaar weer organiseren.

We hebben gehoord dat men tot 2.00 uur te kort vindt om naar ons toe te komen na 0.00 uur. Daarom willen we komend jaar graag een uurtje langer door gaan. Afgelopen jaar hebben we al een aantal nieuwe leden bij de Stichting mogen verwelkomen en we hopen dat we ook hiermee een goede basis hebben gelegd voor de toekomst.

3. Aan wie wil je de 3 vragen doorgeven en waarom?
Ik wil graag de 3 vragen doorgeven aan Karin Konietzka die lange tijd voorzitter en vrijwilliger is van onze lokale media instelling Radio Aa en Hunze. Deze radio is dagelijks te beluisteren via de frequentie 105.6 FM en ik ben benieuwd hoe het met radio Aa en Hunze gaat en wat we nog van hen kunnen verwachten.