In de rubriek 3 vragen aan… krijgen ondernemers in Annen en omstreken de kans om zich voor te stellen. In de laatste vraag geven ze het stokje over aan de ondernemer die de maand erna in het Mededelingenblad zal staan. Het stokje is vorige maand door Klaske Supèr-Halmingh van SPEMM communicatie doorgegeven aan Martin Menninga van schildersbedrijf Menninga.

1. Kun je je bedrijf in het kort voorstellen?
Mijn naam is Martin Menninga, eigenaar van schildersbedrijf Menninga. Sinds 2004 ben ik voor mezelf begonnen, voor die tijd was ik werkzaam bij Ensing schilders in Assen waar ik alle facetten van het schildersvak heb doorlopen (schilder, voorman schilder, calculatie en uitvoering). Ik had altijd de wens om zelfstandig te zijn en heb in 2004 de knoop doorgehakt, en hier heb ik tot op de dag van vandaag nog geen spijt van gehad. Ons werk bestaat voornamelijk uit renovatie schilderwerk zowel binnen als buiten, voor het glaswerk werk ik samen met het Glasgilde ook uit Annen.

2. Wat zijn je ambities/toekomstdromen?
Ambities heb ik eigenlijk niet, ik ben tevreden en gelukkig met hoe het nu gaat. Ik heb alle dagen twee fijne collega’s om mij heen. Hoe ik de toekomst zie, daar maak ik mij wel zorgen over. Het schildersvak vergrijst enorm en nieuwe aanwas is er nauwelijks en het werkaanbod is zeer groot, waardoor wij mensen soms teleur moeten stellen.

3. Aan wie wil je de 3 vragen doorgeven en waarom?
Ik wil graag het stokje doorgeven aan Meerten Dekker en Mariska Luning van Fysio Fitness Annen. In de eerste plaats is Meerten een fijne buurman. Daarnaast heb ik zeer veel respect voor wat zij hier met de fysio en de sportschool hebben neergezet, een aanwinst voor het dorp!