In de rubriek 3 vragen aan… krijgen ondernemers in Annen en omstreken de kans om zich voor te stellen. In de laatste vraag geven ze het stokje over aan de ondernemer die de maand erna in het Mededelingenblad zal staan. Het stokje is vorige maand door Han Kammer van akkerbouwbedrijf Mts. Kammer doorgegeven aan Selma Nienhuis van Logopedie Nienhuis.

1.Kun je je onderneming/bedrijf in het kort voorstellen/omschrijven?
Sinds februari 2000 ben ik de trotse eigenaar van Logopedische praktijk S.J. Nienhuis met in 2006 de start van de dependance in Annen aan Molenakkers 1. Hier behandel ik op dinsdag, woensdag en vrijdag zowel kinderen als volwassenen met diverse problemen. Vaak zijn het problemen met de uitspraak (bepaalde klanken niet of niet goed uitspreken, dysartrie) of met de taal (taalachterstand, moeite met zinnen maken of verhalen vertellen of afasie), maar ook mensen met stemproblemen of slikproblemen kunnen bij ons terecht.

We hebben specialisaties binnen de praktijk op het gebied van stem, dyslexie en de ziekte van Parkinson. We behandelen ook veel kinderen met lees- en schrijfproblemen in de aanloopfase naar het leren lezen en schrijven. Ook bij gehoorproblemen helpen wij – het leren onderscheiden van klanken of het leren van spraakafzien (liplezen) hoort tot ons pakket. Een zeer veelzijdige taak dus met veel variatie, waarbij de hulpvraag voor ons op 1 staat, maar wij graag met de mensen breed kijken om ze zo goed mogelijk verder te helpen.

Op de maandag behandel ik of op onze dependance in Zuidlaren of aan huis, want ook dat behoort tot de mogelijkheden voor de mensen die zelf wat minder mobiel zijn. Neem voor aanvullende vragen gerust contact op, dat is nooit een probleem, aangezien we streven naar laagdrempeligheid.

2. Wat zijn je ambities/toekomstdromen?
Qua toekomst hoop ik nog lang mijn mooie beroep uit te kunnen voeren met name gericht op de mens en minder op alle omliggende regeltjes en papierwerk. Ik hoop mijn praktijk in de nabije toekomst nog iets uit te kunnen breiden met een vierde locatie en daarmee ook maximaal om alles ook voldoende aandacht te kunnen blijven geven.

3. Aan wie wil je de 3 vragen doorgeven en waarom?
De vragen geef ik graag door aan Kristel de Visser, tekentherapeut bij de Uylenspiegel. Dit in het kader van breed kijken, samenwerking zoeken en uitwisselen en leren van elkaar; wat overigens tussen de zorgverleners in Annen in het algemeen super verloopt!