In de rubriek 3 vragen aan… krijgen ondernemers in Annen en omstreken de kans om zich voor te stellen. In de laatste vraag geven ze het stokje over aan de ondernemer die de maand erna in het Mededelingenblad zal staan. Het stokje is vorige maand door Oosthuizen Manuele Therapie doorgegeven aan Dennis Klompsma van Tuin voor Zwaantje.

1. Kun je je onderneming/bedrijf in het kort voorstellen/omschrijven?
Sietske en ik zijn trotse eigenaren van zelfoogsttuin: ‘Tuin voor Zwaantje’ aan de Spijkerboorsdijk. Tuin voor Zwaantje is een groentetuin van ongeveer 0,6 hectare waar we groenten verbouwen, samen met de natuur. Dit betekent onder andere dat we geen kunstmest en/of chemicaliën gebruiken. Alles met en door de natuur. Door middel van een jaarabonnement kun je lid worden van de tuin en zelf je eigen groenten oogsten zonder het werk te hoeven doen. Want wij zaaien, poten en onderhouden de tuin. We zijn dit initiatief begonnen omdat we graag willen laten zien wat de seizoenen brengen. Zo eet je de groenten wanneer ze op hun best zijn. Dus je eet wat de natuur geeft in plaats van wat de mens graag wil.


Dennis Klompstra van Tuin voor Zwaantje

2. Wat zijn je ambities/toekomstdromen?
Onze grootste ambitie is zelf blij zijn met wat we doen, daarmee de mensen om ons heen aansteken en misschien wel te inspireren. Gezien het aantal meewerkende vrijwilligers, zijn we op goede weg. Qua tuin willen we graag naast de groente en plek creëren waar mensen graag zijn om ideeën, verhalen en eten met elkaar te delen.

3. Aan wie wil je de 3 vragen doorgeven en waarom?
We zouden graag de 3 vragen doorgeven aan Alex en Marinette Boersma van de Bed and Breakfast Annen. De drive en enthousiasme van Alex en Marinette is groots en werkt zeer aanstekelijk Ook is onze dank groot dat we op hun land onze groenten kunnen laten groeien.

Meer weten? Kijk dan op www.tuinvoorzwaantje.nl.