Het is twee jaar geleden dat het idee ontstond om voor ons dorp te zorgen dat gezellige evenementen en bijeenkomsten beter toegankelijk zouden moeten worden voor minder validen, of mensen die lichamelijk wat beperkingen hebben. Om deze toegankelijkheid te vergroten, moesten de sanitaire voorzieningen voor deze doelgroep natuurlijk aanwezig zijn.

En wat zijn we megatrots om te kunnen zeggen dat we dit jaar de Mobiele Invaliden Toiletunit in gebruik gaan nemen! Een grote doelgroep zal hier blij van worden. De unit ligt gelijkvloers en er is veel ruimte om met scootmobiel of rolstoel naar binnen te kunnen.

Mannen van Annen
De Mannen van Annen hebben onder enthousiaste leiding van Barelt Schuiling en André Hopman de unit van A tot Z zelf opgebouwd. Daarbij geholpen door lokale ondernemers die kennis of materiaal beschikbaar hebben gesteld. Wat zijn we blij met ieders hulp! De wagen is goedgekeurd en mag over de openbare weg verplaatst worden. Financieel zijn we ook fantastisch gesteund door de Rabobank en de Gemeente Aa en Hunze. En zowel van particulieren als van lokale ondernemers hebben we giften gekregen. Daarnaast heeft met name Antje zich ingezet om met een high tea, kerstmarkt en andere momenten onze toiletunit onder de aandacht te brengen en geld in te zamelen. Veel, heel veel Anneroelen hebben inmiddels al een aandeeltje in deze wagen.

Feesten en evenementen
De wagen kan gebruikt worden bij feesten en evenementen in Annen en andere dorpen. Een fijne stalling is gevonden en er is een beheerdersgroep die de verhuur zal regelen. De unit wordt op zondag 5 mei om 15.00 uur feestelijk geopend op de Brink. Deze hele week is hij te zien en te gebruiken. We hopen dat we hiermee voor veel mensen letterlijk een drempel weg kunnen nemen om eropuit te gaan. En we hopen tevens dat veel organisaties inzien dat we met deze unit een (vanzelfsprekende) stap zetten in de gastvrijheid van evenementen in het leukste dorp van Drenthe.

Stichting Toegankelijk Aa en Hunze
Marinette Boersma, Henk Buutkamp en Antje Kamping