Ondanks dat we afgelopen twee jaar geen Sport- en Spelweek konden organiseren, willen we in aanloop naar de 50e Sport- en Spelweek die we in 2022 hopen te organiseren, aandacht besteden aan de bouwers van de spellen van de Dorpsomloop van de verschillende ploegen. Wie zitten hier nu achter? En hoe komen die spellen tot stand? Deze maand vertelt Ploeg Rood (Rondom de Brink) over hun ervaringen!

Ook hier beginnen we met een paar middagen/avonden brainstormen en ideeën verzamelen over wat het moet gaan worden. We kunnen uit een spellenboek putten, deze hebben we de afgelopen jaren opgebouwd. Ook kijken we naar spellen die we gezien hebben toen er nog padvinders in het kniphorstbos Pinksterkamp hadden.

 

 

 

 

 

 

 

Natuurlijk hebben we wel een aantal voorwaarden voor het spel: met zo weinig mogelijk materiaal een leuk spel doen, simpel, leuk om naar te kijken voor het publiek, deelnemers moeten het allemaal kunnen doen en tenslotte moeten deelnemers het niet alleen doen, maar ook nadenken voordat ze iets doen.

We hebben de keuze uit een vijftal locaties, namelijk de Bartelaar, De Wolden, de Wilgendijk, de manage (bij slecht weer) en de Haven. Deze laatste heeft zeker onze voorkeur, maar dit is afhankelijk van of het begin of eind mei is en natuurlijk van het weer. Spellen waarbij deelnemers water moeten overbrengen is altijd spectaculair en leuk om te zien.

Daarnaast worden er ook de grootste verschillen in scores gemaakt. Als het spel bedacht is, gaan we het in onderdelen oefenen, echter het complete spel wordt op de donderdagmorgen op locatie opgebouwd en dan eenmaal door de bouwers en helpers (niet de ploeg) doorgelopen en tijd en/of score bepaald.

Tenslotte een idee van onze kant: laat de ploegleiding en ploeg de spellen beoordelen (niet het eigen spel) en een puntenwaardering geven. Deze kan afgegeven worden op de Brink en meegenomen worden in de puntentelling.