Het Dierenparkje in Annen is al jaren een begrip in het dorp. Menig opa en oma bezoekt het parkje met hun kleinkinderen en ook de bewoners van ‘t Holthuys maken regelmatig een rondje om het park. Linda ten Berge is al 8 jaar betrokken bij het Dierenparkje. “Hoe lang het exact bestaat, weet ik niet”, vertelt Linda. “Vroeger maakte het nog deel uit van ‘t Holthuys, maar eind 2000 is het een stichting geworden.”

Dierenliefhebber
Linda is inmiddels vrijwilligerscoördinator. Ze maakt onder andere de roosters, doet het voorraadbeheer en is verantwoordelijk voor het werven van nieuwe vrijwilligers, maar bovenal is ze dierenliefhebber. “Ik vind het heerlijk om hier te zijn, de dieren te voeren en de hokken schoon te maken. Ik kom hier helemaal tot rust”, zegt Linda, terwijl ze ram Tristan in zijn vacht kriebelt. “We werken met veel vrijwilligers. Iedere week heeft een ander groepje vrijwilligers ‘dienst’. Zij zorgen ervoor dat de schapen, kippen en konijnen goed verzorgd worden en het parkje netjes blijft. Afgelopen zomer hebben we helaas afscheid moeten nemen van twee schapen wegens ouderdom. Hierdoor is er weer ruimte voor jonge dieren; het komende voorjaar willen we graag een paar drachtige ooien verwelkomen in het parkje!”

“Met een financiële bijdrage kunnen we dit voorjaar nieuwe lammetjes verwelkomen” 

Extra bijdrage
Uiteraard kost het beheer van het dierenparkje geld. “Naast de kosten voor voer, stro en hooi, hebben we ook de kosten voor inentingen, registratie van dieren, verzekeringen en onderhoud van het terrein”, legt Linda uit. “Jaarlijks hebben we ongeveer € 1250,- nodig om kosten te kunnen dekken. Laatst hebben we een leuke bijdrage ontvangen van de Rabo Clubsupport actie. Dit bedrag moeten we besteden aan onderhoud van het terrein en het gebouw. Hier zijn we natuurlijk hartstikke blij mee, maar toch kunnen we nog extra steun gebruiken. Daarom willen we de inwoners van Annen vragen om een extra bijdrage. Met deze extra bijdragen hoopt het Dierenparkje weer even vooruit te kunnen én in het voorjaar nieuwe lammetjes te kunnen verwelkomen.”

Financiële bijdrage
Een eventuele financiële bijdrage kun je storten op het volgende banknummer: NL29 RABO 0302 9546 86 t.n.v. Stichting Dierenpark Annen. Uiteraard zijn jaarlijks automatische donaties ook zeer welkom. 

Het dierenparkje is eigendom van een stichting, erkend als ANBI, Algemeen Nut Beogende Instelling. Dankzij deze ANBI-status zijn bijdragen aftrekbaar van de belasting. De stichting werkt met een open begroting die je kunt inzien op de website www.dpannen.nl.