Het EK Wielrennen vindt dit jaar plaats in Drenthe. Op zondag 24 september is er in Annen een doorkomst van de mannen professionals! Vanuit Zuidlaren gaat het peloton via de Zuidlaarderweg linksaf naar Eext.

De gemeente Aa en Hunze heeft de doorkomstplaatsen gevraagd hier een mooi evenement van te maken. Marisca Luning, Tryntsje van der Bij en Jos de Boer hebben dit opgepakt namens Commissie Dorpsbelangen en Ondernemersvereniging Anno en hebben een leuk programma bedacht. Van 10.00-12.30 uur vindt er een Dikke Banden Race plaats voor de jeugd t/m 12 jaar in diverse leeftijdsgroepen. Dit wordt georganiseerd door Team Jumbo Visma. Het parcours gaat over de Zuidlaarderweg, Kruisakkers, Molenakkers en Markeweg.

Fietsbehendigheidsparcours
Op de voorste parkeerplaats van het winkelcentrum wordt een fietsbehendigheidsparcours uitgezet met medewerking van wielervereniging Stormvogels uit Veendam. Verder staat er een fietsspel. Er staan 4 fietsen op een rollenbank waarop iedereen 1000 meter tegen elkaar kan fietsen. We gaan hier ook op zoek naar de snelste ondernemer van Annen! Verder is Lonneke Uneken er de hele ochtend bij om de jeugd aan te moedigen. Lonneke is profwielrenster in het zeer succesvolle team van SD Worx! Iedereen die dat wil mag natuurlijk met haar op de foto. Sportmicrofonist Aleid Klompmaker zal het hele evenement aan elkaar praten. Om 13.15 uur is dan de doorkomst, waarvan hij live verslag zal doen. Daarmee is dan ook het einde van dit evenement een feit. De live-uitzending van de NOS begint om 12.00 uur met commentaar van Herbert Dijkstra en hij zal Drenthe met daarnaast alle doorkomstplaatsen promoten.

Afsluitingen
Het parcours van de dikke banden race is afgesloten van 09.45 – 12.30 uur. De voorste parkeerplaats winkelcentrum zal van 09.00 – 13.30 uur zijn afgesloten. De Zuidlaarderweg zal tot circa 13.30 uur afgesloten zijn voor de doorkomst van de EK karavaan. Alles is middels vergunningen geregeld. Aanwonenden van het parcours worden nog via een brief geïnformeerd. De achterste parkeerplaats blijft volledig beschikbaar.