Evalien Kors uit Annen is gekozen tot Anneroel van het Jaar 2020. De verkiezing, georganiseerd door de Commissie Dorpsbelangen Annen, heeft als doel om eens extra aandacht te besteden aan mensen die veel voor het dorp betekenen.

Op donderdag 13 mei werd Evalien bij haar thuis verrast met een beker, een bos bloemen en een toespraak van de voorzitter. “Natuurlijk is het altijd lastig om een keuze te maken”, zegt voorzitter Ype Tol. “Er zijn zoveel mensen in het dorp die veel voor anderen doen, dus eigenlijk verdienen alle genomineerden het om gekozen te worden. Maar Evalien viel extra op, ook omdat ze door veel verschillende mensen genomineerd is.”

Stichting Harleydag Annen
Evalien zet zich in voor de Stichting Harleydag Annen. De stichting steunt onder andere met de inzameling van oud ijzer goede doelen in Annen en omgeving. Vanuit de stichting worden steeds weer originele acties bedacht én uitgevoerd met een groep vrijwilligers voor name de ouderen in Annen. Zo zijn er met Pasen en Kerst vleesgerechten aangeboden aan de 65+-ers in Annen. Ook heeft de stichting onlangs twee drachtige schapen aangeschaft voor het dierenparkje in Annen, die inmiddels ook al lammetjes hebben.

“Ze zet zich vol overgave in voor het dorp, voor de volle 200%”

Nominaties
Van de in totaal 14 nominaties waren er zes voor Evalien. Eén van de mensen die haar genomineerd heeft, zegt: “Evalien heeft een hart van goud! Een echte power-women. Zij staat dag en nacht klaar voor iedereen. Ze doet ontzettend veel voor onder andere het dorp Annen en haar dorpsbewoners. Met name de bewoners van ’t Holthuys draagt zij een heel warm hart toe.”

Een ander zegt: “Ze zet zich vrijwillig in voor de stichting Harleydag Annen en is hier ook de grote trekker van. Altijd 200%, minder kan niet lijkt het wel. Vol overgave voor het hele dorp dus! Omdat ik zelf ook zijdelings bij het oud ijzer ophalen betrokken ben, zie ik hoe ze dit vol verve regelt. Altijd even een bakje koffie voordat we beginnen. Tijdens de sorteerdagen wordt er steevast even wat extra gedaan voor de inwendige mens. Ze denkt echt overal aan! Ze is een voorbeeld voor menigeen en dus een hele goede kandidaat voor Anneroel van het jaar!”

Trots
Evalien had dit totaal niet verwacht en is trots op haar titel. Evalien: “Ik ben echt compleet verrast en ik ben er heel blij mee. Maar ik wil nog wel benadrukken dat ik het niet in mijn eentje doe. Zonder alle vrijwilligers om ons heen krijgen we niks voor elkaar. Daarnaast zijn er zoveel mensen in Annen die zich inzetten voor een ander.”

De Commissie wil de verkiezing jaarlijks terug laten komen en roept mensen op die dit jaar genomineerd hebben dit zeker volgend jaar weer te doen.