Dit jaar hebben vijf Anneroelen de moeite genomen om foto’s in te sturen voor de verkiezing Fotograaf van het jaar 2023! Prachtige foto’s die het waard zijn om te delen met de rest van het dorp.

Omdat vijf aanmeldingen te weinig is om een expositie te organiseren, lichten we iedere maand één van de fotografen uit in het Mededelingenblad en zullen we de foto’s delen via Facebook en Instagram, zodat iedereen hiervan kan genieten.

Deze maand is het de beurt aan de foto’s van Henk Tjeerdsma.

“Vorig jaar won ik Fotograaf van het jaar 2022 en natuurlijk lever ik dit jaar ook een bijdrage. Ik probeer met mijn mobiel gewoon leuke foto’s te maken. Dat lukt niet altijd, maar vaak wel.
Persoonlijke details bij het maken van een goede foto zijn voor mij zeer belangrijk en dat samen met je eigen gevoel. In de directe groene omgeving van Annen kun je genoeg mooie seizoenplaatjes schieten. Ik maak wel veel foto’s van de Schotse Hooglanders, omdat het boeiende beesten zijn. Ik heb zelf een keer hard moeten wegrennen omdat een Schotse Hooglander achter mij aankwam. Tegenwoordig plaats ik mijn foto’s ook op mijn speciale Instagram pagina ‘henk.foto.25’.”

Onderstaande foto’s zijn gemaakt tijdens de Grasbaanrace op de Brink. De verschillende foto’s zijn allemaal op een ander moment gemaakt. De motorcrossers kwamen net uit de bocht, waardoor ze als het ware even stilstaan voor de foto met de mooie stofwolken erbij.

 

Het moment dat de voetballers van het topteam Annen Jo13-1 kampioen (juni 2023) werden en een ronde door het dorp maakten. De wielrenners kwamen op het juiste moment voorbij fietsen.