Commissie Dorpsbelangen wil samen met vrijwilligers uit Annen en welzijnsorganisatie Impuls Naoberhulp opzetten, doe je mee?
In Annen is nog sprake van het ouderwetse Naoberschap, het omzien naar elkaar en kijken of je de buren een helpende hand kunt bieden. Maar zo af en toe is er toch wat extra ondersteuning nodig. Je wilt niet te vaak op je buren terugvallen of hebt (nog) niet veel contact in de buurt. Uitgangspunten van de Naoberhulp is dat het gratis is en geen concurrent van plaatselijke bedrijven of organisaties zal zijn.

Voorbeelden van Naoberhulp:
Een klusje doen zoals een lampje ophangen of een middagje gezelschap voor een praatje of om een spelletje te doen. Een keertje samen koken of (uit)eten een stukje wandelen of met een rolstoel op pad. Samen vissen, mee naar de markt of een winkel.
Allemaal voorbeelden van wat er vanuit de werkgroep Naoberhulp zou kunnen ontstaan. Zodat uiteindelijk alle inwoners van Annen, die een hulpvraag hebben, worden geholpen. De vrijwilliger die de Naoberhulp verleent, de ander helpt, vervult hiermee een dankbare taak.

Voor het opzetten van Naoberhulp  zoeken we vrijwilligers.
Wil je meewerken aan het opzetten van Naoberhulp in Annen?
Meld je dan aan bij de werkgroep Naoberhulp Annen.
De werkgroep wordt begeleid door Impuls, de welzijnsorganisatie in Aa en Hunze.
Aanmelden kan bij Martine Hopman, buurtwerker Impuls, m.hopman@impulsaaenhunze.nl of 06-132 27 483.

Aanmelden graag vóór 10 juni.