Op 3 maart werden de vrijwilligers van het dierenparkje achter ’t Holthuys verrast door de aanwezigheid van een nieuwe bewoonster. Moeder Harley had in de ochtend een mooi ooilammetje op de wereld gezet. De vrijwilligers hebben haar Lotje genoemd. Lotje is al goed gegroeid, ze drinkt nog bij haar moeder, maar graast ook al gezellig met de kudde mee in het parkje. Je kunt haar vaak gekke sprongen en sprintjes zien maken en ze vindt het ook erg leuk om achter de konijnen aan te jagen. Haar moeder had het er in het begin erg druk mee maar durft haar nu wat meer vrij te laten in het parkje.

Om de geboorte van Lotje met de buren van ’t Holthuys te vieren, heeft het dierenparkje alle bewoners getrakteerd op een lekker plakje cake van het Bolderhuis. Een leuke Annense samenwerking met Martens Groente en Fruit! De andere ooi die het parkje geschonken heeft gekregen door Stichting Harleydag begint ook al mooi te groeien. Naar verwachting zal Jet in april een lammetje ter wereld brengen. Kom dus regelmatig eens langs bij het dierenparkje, wie weet loopt er ineens een extra bewonertje bij.

De kippen lopen sinds een paar weken niet meer los rond in het dierenparkje vanwege de overheidsmaatregelen tegen vogelgriep. Ze verblijven daarom nu in een afgeschermd gedeelte van het parkje. In hun ren proberen we de kippen extra verrijking aan te bieden tegen de verveling. Dat doen we door bijvoorbeeld stro op de bodem te strooien, en appels of andere lekkernijen op te hangen waar ze aan kunnen pikken. Wij hopen dat de afscherm-maatregel binnenkort weer worden opgeheven zodat de kippen weer heerlijk vrij kunnen rondscharrelen in het parkje.

Tot gauw bij het dierenparkje!