De Sport en Spelweek in Annen zou volgens de weersvoorspellingen volledig in het water vallen. Niets was minder waar, het werd een prachtige week en niet alleen door het zonnige weer.

Alles verliep deze 48e editie op rolletjes. De meeste onderdelen van deze week komen elk jaar terug, maar nieuw dit jaar was het paardrijden en het rode draad spel. De 6 ploegen kregen tussentijds onverwachte opdrachten, zoals kleurplaten kleuren, (bier)doppen verzamelen en een sjaal breien. Het hele dorp werd hiervoor aan het werk gezet. Bij ploeg Oranje verzamelden ze meer dan 110 kg doppen! Bij ploeg Rood werden meer dan 1200 kleurplaten gekleurd en in 13 uur 25 meter sjaal gebreid. Dat ploeg Rood dit jaar het beste was bleek ook aan het aantal bekers dat ze hebben gewonnen, 2 bekers gingen aan hun neus voorbij. De handbalbeker ging naar ploeg Roze en de felbegeerde voetbalbeker naar Groen. Maar de bekers voor de mini zeskamp, de dorpsomloop en de zeskamp werden door hen gewonnen. De eindoverwinning was dan ook voor ploeg Rood. Ploeg Oranje werd de trotse drager van de rode lantaarn.

Tijdens het slotfeest op de Brink werd Gerrit Bazuin door iedereen met een staande ovatie en diepe buiging bedankt voor zijn inzet. Na 38 jaren “trouwe dienst” binnen de CD gaat hij ermee stoppen.
Gerrit de man van weinig woorden maar des te meer daden nam met tranen in zijn ogen het applaus in ontvangst.

Commissie Dorpsbelangen bedankt iedereen die deze week weer tot een succes heeft gemaakt.