Touwtrek vereniging Boermarke Annen (TTV Boermarke)

Sinds 18 januari is TTV Boermarke Annen een officiële vereniging geworden met inmiddels 30 leden en 2 deelnemende teams in de Drentse Touwtrek Competitie. Wij zijn ontstaan vanuit een keetgroep in Zuidlaarderveen. Onze jongens en meiden komen uit alle omliggende dorpen, zoals De Groeve, Zuidlaren en Annen. Na 2 jaar van weinig actie door Corona waarbij de nodige Corona kilo’s zichtbaar waren geworden, werd het tijd om hier wat aan te doen.

Dankzij een zolder vondst waarbij de overalls van het vroegere Boermarke touwtrek team werden gevonden, leek het diegene een goed idee om hier maar eens mee te gaan beginnen. Zonder overleg werd de groep opgegeven om in 2022 mee te doen aan de Drentse competitie. Waarbij sommigen er voor de eerste wedstrijd er nogal een hard hoofd in hadden, viel dit na de eerste wedstrijd op 9 april 2022 eigenlijk al gauw weg. De sportiviteit, gezelligheid en het contact met teams uit heel Drenthe zorgden ervoor dat iedereen enorm enthousiast werd over deze prachtige sport. 

Dit jaar hebben wij onze vereniging uitgebreid. Naast dat wij nu een officiële vereniging zijn en gegroeid zijn in het aantal teams en leden willen we ook qua sportieve resultaten verbeteren. Hierom hebben we afgelopen jaar 2 coaches en trainers uit Annen aangesteld die ons hierbij gaan helpen. Als vereniging willen wij meer doen dan alleen het beoefenen van de mooie touwtrek sport. Zo willen wij ook iets voor het prachtige Annen betekenen. Dit hopen wij te doen door middel van het organiseren van het paasvuur op Eerste Paasdag op 9 april! Daarnaast organiseren wij op zaterdag 6 mei onze thuiswedstrijd op de Brink in Annen. Hierbij kunnen wij jullie hulp en steun goed gebruiken door ons aan te moedigen en te juichen voor Boermarke!

Voor dit jaar zijn we niet actief op zoek naar nieuwe leden, maar mocht je meer willen weten over TTV Boermarke en de Touwtrek sport? Neem dan eens een kijkje op onze Facebook pagina: TTV Boermarke of de website van de Drentse Touwtrek Competitie: www.ttodrenthe.nl.  Via onze Facebookpagina blijf je ook op de hoogte van onze resultaten en al het andere wat je wilt weten van de TTV Boermarke. Wij zelf zijn eigenlijk wel benieuwd hoe het met de Biljartvereniging uit Annen gaat?

Sportieve groet en we zien je graag bij het paasvuur op 9 april en de thuiswedstrijd op 6 mei op de Brink.

TTV Boermarke