In het weekend van 11 en 12 december zijn er maar liefst twee klassieke concerten voor de liefhebber in de omgeving! Op zaterdag 11 december om 15.00 uur is er een matineeconcert van Mendelsohnliederen in de Magnuskerk in Anloo. Op zondag 12 december vindt om 11.00 uur Keerpunt Klassiek plaats, dit derde concert wordt verzorgd door een strijktrio in Café ’t Keerpunt in Spijkerboor. 

Matineeconcert Mendelssohnliederen 11 december Magnuskerk Anloo
Op zaterdag 11 december om 15.00 uur voert een gelegenheidsensemble van negen zangers en zangeressen de stukken uit die het de afgelopen maanden onder leiding van dirigent Inge Roelands in het Mendelssohnproject heeft ingestudeerd. Het gaat om zowel wereldlijke als geestelijke muziek. Onder de titel ‘Vom Sommer, Winter und Weihnachten’ worden romantische toonzettingen van gedichten gezongen, waarin natuurbeleving, liefde en weemoedig verlangen met kenmerkende dynamiek centraal staan. De twee psalmen en het motet zijn juist heel ingetogen getoonzet. Inge Roelands dirigeert diverse koren in Groningen en Drenthe. Haar projectkoren zijn gericht op het in kleiner ensemble zingen zodat in een relatief korte periode kan worden toegewerkt naar een concert. De toegang bedraagt €7,50 inclusief drankje en hapje na afloop, contant te voldoen (geen pinautomaat). Coronacheck en legitimatie verplicht. Meer informatie: info@ingeroelands.nl.

Keerpunt Klassiek
Op zondag 12 december vindt Keerpunt Klassiek plaats. In de reeks Keerpunt Klassiek wordt het derde concert verzorgd door een strijktrio:

Anna Britala, viool, Celia Hernández Doval, altviool en Teodora Nedyalkova, cello. Zij spelen: Beethoven(1770-1827),  strijktrio in Es, opus 3en Dohnanyi (1877-1960),  Serenade in C, opus 10.

Waar:                       Cafe ’t Keerpunt, Oostermoer 1, Spijkerboor.
Wanneer:               12 december 2021, aanvang 11.00 uur, zaal open 10.30 uur.
Toegangsprijs:     €15,00 inclusief een kopje koffie of thee.
Reserveren:          moor@spijkerboor.nl.

Mondkapje en QR-code meenemen. Mede mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe.