In de rubriek 3 vragen aan… krijgen ondernemers in Annen en omstreken de kans om zich voor te stellen. In de laatste vraag geven ze het stokje over aan de ondernemer die de maand erna in het Mededelingenblad zal staan. Het stokje is vorige maand door Kristel de Visser van De Uylenspiegel doorgegeven aan Gerbrand en Mariska van De Eexter Os.

1. Kunnen jullie je onderneming/bedrijf in het kort voorstellen/omschrijven?
In augustus 2021 zijn wij, Gerbrand en Mariska, met onze twee zoontjes (Olivier en Samuel) verhuisd van de Veluwe naar Eext, waar wij Herberg De Eexter Os hebben gekocht. Een prachtige plek met veel potentie. Bij ons vorige huis hadden wij een huisje in de tuin die wij verhuurden als B&B. We hadden de droom om in de toekomst onze eigen grote B&B te beginnen en met dit huisje wilden we kijken of het echt iets voor ons was.

Het beviel zo goed, dat we het graag grootser wilden aanpakken en er ons werk van wilden maken. In eerste instantie keken we naar iets geschikts rondom de Veluwe en Overijssel. Mariska komt oorspronkelijk uit Drenthe en terugkeren naar Drenthe zag ze wel zitten. Na een aantal mooie wandeltochten in het Drentsche Aa gebied was ook Gerbrand overstag. Al snel kwamen wij Herberg De Eexter Os tegen op Funda: op een prachtige plek nabij het bos en meteen klaar om aan de slag te gaan. Een pand met potentie; vijf kamers en een vrijstaand chalet voor de verhuur.

Sinds augustus is het dan echt van ons. We zijn meteen van start gegaan en hebben een leuk en druk seizoen achter de rug. We streven ernaar een ongedwongen en gastvrije plek te zijn, met een luxe en verrassend ontbijt. Onze gasten zijn erg enthousiast; vooral over ons ontbijt. In december zijn we begonnen met het herinrichten van het B&B gedeelte; zo hebben we een mooie nieuwe vloer gelegd en de ontbijtruimte voorzien van nieuwe tafels en stoelen. Komende tijd gaan we verder met de kamers en gaan we ook daar onze eigen draai aan geven.

2. Wat zijn je ambities/toekomstdromen?
Momenteel werken we er beiden nog naast, maar in de loop van 2022 willen wij onze vaste banen opzeggen en onze focus op de B&B leggen. We hebben allerlei mooie ideeën en plannen voor de toekomst. Momenteel kijken wij of we in het voorjaar een terras kunnen openen. Onze gasten, wandelaars, fietsers en uiteraard inwoners van de omliggende dorpen zijn welkom om te genieten van koffie en thee met huisgemaakt lekkers. Denk aan taartjes, scones en een kleine lunchkaart. Ook zitten we eraan te denken om in Table de Hôtes stijl diners te serveren aan onze gasten.

3. Aan wie wil je de 3 vragen doorgeven en waarom?
We willen de ‘3 vragen’ doorgeven aan Allard en Jacqueline Hingstman van Slijterij Pinotage. Wij halen voor onze herberg wijn en bier bij Slijterij Pinotage en het enthousiasme en ondernemerschap straalt van hen af. Ze organiseren ook vaak leuke activiteiten en we zijn benieuwd wat hun toekomstplannen zijn.