In de rubriek 3 vragen aan… krijgen ondernemers in Annen en omstreken de kans om zich voor te stellen. In de laatste vraag geven ze het stokje over aan de ondernemer die de maand erna in het Mededelingenblad zal staan. Het stokje is vorige maand door Carolien en Hendrik Stadman van Vakgarage en AVIA Stadman doorgegeven aan René Hamminga van Praktijk Hamminga.  

  1. Kun je je onderneming/bedrijf in het kort voorstellen/omschrijven?

Mijn naam is René Hamminga. Ik ben werkzaam als artrokinesioloog/fysiotherapeut in mijn eigen praktijk aan de Ronkelskamp.

Het woord artrokinesiologie betekent vrij vertaald gewrichtsbewegingskunde. Het is een behandelvorm waarbij gekeken wordt naar het hele lichaam. Oftewel, het hele bewegingsapparaat wordt meegenomen in de behandeling. Dit is om de oorzaak van de klacht op te sporen en met een specifieke mobilisatietechniek te behandelen.

Vaak ontstaan in de loop van het leven bewegingsbeperkingen in één of meerdere gewrichten van het bewegingsapparaat. Oorzaken daarvan kunnen bijvoorbeeld zijn: vallen, ongelukken, huis-tuin en keukenongevallen. Bij een bewegingsbeperking van één of meer gewrichten zal het lichaam proberen deze beperking te ontzien door een zogenaamde uitwijkhouding aan te nemen. Dit doet het lichaam onbewust om pijn te voorkomen en/of te vermijden. Deze situatie kan jarenlang bestaan en zich dan over steeds meer gewrichten uitbreiden waardoor er langdurige pijnklachten kunnen ontstaan. Door artrokinesiologie probeer ik deze bewegingsbeperkingen op te heffen of te verbeteren.

  1. Wat zijn je ambities/toekomstdromen?

Mijn ambities en toekomstdromen zijn om dit mooie vak nog heel lang te mogen uitvoeren!

  1. Aan wie wil je de ‘3 vragen aan…’ graag doorgeven en waarom?

Ik wil de ‘3 vragen aan…’ graag doorgeven aan Feike Bloemert, installatietechniek. Feike is, naast een aantal andere ondernemers uit Annen, al enige jaren een betrouwbare ondersteuning. Bijvoorbeeld als om 07.00 uur blijkt dat de verwarming het niet doet in de praktijk, staat Feike binnen afzienbare tijd op de stoep om het probleem op te lossen en wij gewoon kunnen starten met werken in een warme praktijk alsof er niets gebeurd is.