3 vragen aan…. Vakgarage en AVIA Stadman

In de rubriek 3 vragen aan… krijgen ondernemers in Annen en omstreken de kans om zich voor te stellen. In de laatste vraag geven ze het stokje over aan de ondernemer die de maand erna in het Mededelingenblad zal staan. Het stokje is vorige maand door De Kudde van Anloo doorgegeven aan Carolien en Hendrik Stadman van Vakgarage en AVIA Stadman.

 1. Kun je je onderneming/bedrijf in het kort voorstellen/omschrijven?
  Wij zijn Vakgarage en AVIA Stadman. Hendrik en Carolien zijn de vierde generatie Stadman die het bedrijf runnen. De eerste generatie Stadman is begonnen als hoefsmid in Anloo. Hendrik sr. is in Annen verdergegaan als fietsenmaker en gas- en waterfitter. Oma Hennie werkte vanuit huis en verkocht onder andere witgoed. Harm en Mina zijn van 1970 tot 1994 Datsun/ Nissan dealer geweest en hebben jarenlang een taxibedrijf gehad, totdat de gemeentelijke herindeling een einde maakte aan het kleinschalige schoolkinderenvervoer. Mobiliteit is in de volgende generatie voorop blijven staan en vanaf 1997 zijn Hendrik en Carolien toegetreden in de zaak waarna in 2004 de totale overname heeft plaatsgevonden. Vakgarage & AVIA Stadman is een modern autobedrijf met tankstation, bakery en autowasstraat, waar kwaliteit en service voor op staat. In onze werkplaats, waarin we zijn aangesloten bij de landelijke vakgarage organisatie, doen we alle onderhoud, apk en reparaties aan personen auto’s, bedrijfswagens en campers. We blijven door middel van scholing en ervaring op de hoogte van de nieuwste technieken. Zo kunnen we ook al het onderhoud aan hybride- en elektrische voertuigen uitvoeren. Bij ons tankstation gaat het al lang niet meer alleen om brandstof. Al jaren hebben we een uitgebreide shop met de leukste, mooiste en lekkerste geschenken, bloemen en zoetwaren . Sinds 2 jaar hebben we onze service zelfs uitgebreid met een Bakery met altijd vers belegde broodjes, panini’s, snacks, gehaktballen etc. Bij een modern tankstation horen natuurlijk een volautomatische wasstraat, wasboxen en aanhangwagenverhuur en die vindt u dan ook bij ons. Onze laatste upgrade van het bedrijf is vorig jaar de aanschaf geweest van een softijsmachine, waarmee we heerlijk romig softijs en milkshakes kunnen maken in alle soorten en maten.
  Team Vakgarage Stadman
 2. Wat zijn je ambities/ toekomstdromen?
  Wij zeggen vaak ‘we leven in, van en voor het dorp’. We hopen dat we in gezondheid nog vele jaren ons bedrijf mogen blijven ontwikkelen en als we oud en grijs zijn samen met dorpsgenoten gaan jeu- de boulen of koersballen…. In Annen.
 3. Aan wie wil je de 3 vragen doorgeven en waarom?
  Het runnen van een bedrijf is af en toe net topsport. Er worden hierdoor hoge eisen gesteld aan je lichaam. Daarom maken we regelmatig tevreden gebruik van Praktijk Hamminga aan de Ronkelskamp. Wij geven het stokje hierdoor graag over aan René Hamminga.