In de rubriek 3 vragen aan… krijgen ondernemers in Annen en omstreken de kans om zich voor te stellen. In de laatste vraag geven ze het stokje over aan de ondernemer die de maand erna in het Mededelingenblad zal staan. Het stokje is vorige maand door Bed & Breakfast Annen doorgegeven aan Bert en Petra Bouwman van De Kudde van Anloo.

1. Kun je je onderneming/bedrijf in het kort voorstellen/omschrijven? 

Wij hebben een kudde Schotse Hooglanders. In totaal zo’n 300 stuks. Deze dieren lopen in de natuur. Als je het Drentsche Aa gebied in trekt, komt je ze vast tegen. Ze leven op grote percelen, min of meer in vrijheid. Ze scharrelen hun kostje zelf bij elkaar. Daarnaast besluiten ze zelf hoe hun dagindeling is. Bij een zomerse dag kiezen ze ervoor om vroeg op stap te gaan om vervolgens in de schaduw te gaan liggen herkauwen. Of ze zoeken de verkoeling op en gaan met hun poten in het water staan. De stier loopt rustig tussen zijn dames en de kalveren worden (meestal) zonder hulp van ons geboren. Ook gewoon in de natuur. Onze Schotse Hooglanders worden ingezet voor onderhoud van de natuur. Als de percelen niet onderhouden worden, verandert het in een paar jaar in bos. Nu is het een mooi open en gevarieerd landschap. Daarnaast verkopen wij het natuurvlees in Landwinkel ‘De Grazerij’, Annerstreek 17 Annen. Openingstijden op woensdag van 18.00 – 19.30 uur, vrijdag en zaterdag van 10.00 – 17.00 uur. Naast natuurvlees van het Schotse Hooglandrund, vind je hier ook biologisch varkensvlees, kippenvlees, in het najaar lamsvlees en zelfs vegetarische producten. Een gezellige winkel waar ook biologisch zuivel, meel, jams, chutneys en andere lekkernijen en snuisterijen verkocht wordt.

2. Wat zijn je ambities/toekomstdromen? 

Wij hebben een mooi bedrijf staan. Qua omvang kunnen wij het werk met z’n tweeën aan. Onze ambities liggen dan ook niet in een groter bedrijf of meer omzet o.i.d. Maar meer in het finetunen. Wat kan anders of beter georganiseerd worden, waardoor het voor ons, voor onze dieren, voor het milieu of voor onze klanten beter wordt.

3. Aan wie wil je de 3 vragen doorgeven en waarom? 

Wat wij in een ondernemer kunnen waarderen is dat hij of zij altijd nieuwe ideeën heeft. Mogelijkheden ziet en deze ook pakt. Durft te ondernemen en durft te investeren. Dat kan natuurlijk groot en dus zichtbaar zijn, maar ook kleiner. Denk bijvoorbeeld aan het introduceren van nieuwe producten of het uitvoeren van een bijzonder idee. En zulke bedrijven hebben wij in Annen. Zonder een andere ondernemer te kort willen doen, geven wij graag het stokje over aan Hendrik & Carolien Stadman van vakgarage Stadman. Ondernemers die kansen zien en uitvoeren.