Commissie Dorpsbelangen Annen stelt zich tot doel om de leefbaarheid van het dorp Annen te bevorderen. Een AED schenken aan het dorp past daar prachtig bij! Het geld wat opgehaald is met oud papier en sponsorgeld komt zo weer ten goede aan het dorp. Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Eigenlijk hoop je dat een AED nooit gebruikt hoeft te worden, maar bij een hartstilstand kan het een leven redden.

De AED is door Daniel Klunder, een van de hulpverleners uit Annen, opgehangen bij voormalig autobedrijf Mulder aan de Havenstraat. Er hangen nu in Annen op meerdere plaatsen AED’s zodat binnen 6 minuten fietsen overal in Annen een AED gebruikt kan worden.

Vincent Kampherbeek van Hartveilig Annen geeft aan dat met een 4 minuten zone de kansen bij een hartstilstand duidelijk verbeterd worden. De wens is dan ook om nog één of twee AED’s op te hangen in Annen. Hierbij wordt gedacht aan Noordloo en het Veld. Het eerste geld hiervoor is door Hartveilig Annen al opgehaald tijdens Koningsdag. Heb je interesse om burgerhulpverlener te worden kijk dan op www.hartveiligannen.nl.

Op de foto: Abel Reitsema, Annemiek Visser namens de CD en Jaco Boer, Siera van Vulpen, Vincent Kampherbeek namens Hartveilig Annen.

Foto gemaakt door Myrthe Reitsema