Naoberhulp in Annen is zo oud als Annen zelf. Naoberhulp is elkaar gewoon een handje helpen. Iets betekenen voor elkaar. Soms is deze hulp niet zo gemakkelijk te vinden. We kennen elkaar misschien minder goed dan vroeger en vinden het daarom moeilijker om hulp te vragen. We staan er door verschillende redenen soms alleen voor. We weten even niet hoe iets opgelost kan worden, omdat we nou eenmaal niet alles kunnen weten.

Op initiatief van Commissie Dorpsbelangen en Impuls Aa en Hunze zijn een aantal inwoners van Annen bij elkaar gekomen. Samen willen we kijken of we naoberhulp kunnen organiseren, gewoon om elkaar een handje te helpen. Vrijwillige hulp door de ene Anneroel aan de andere. Het is overigens niet de bedoeling dat we taken gaan overnemen. Zoals taken die door beroepskrachten of bestaande organisaties gedaan kunnen worden. Daar waar het kan zullen we in goed overleg naar hen doorverwijzen.

De werkgroep zou graag het volgende willen weten:

  • Is er behoefte aan naoberhulp?
  • Zijn er Anneroelen, die een andere Anneroel gewoon een keertje zouden willen helpen? 

 

Daarom ontvang je binnenkort een vragen lijst in de brievenbus. We vragen jullie (jong en oud) deze vragenlijst voor 1 december in te vullen. Digitaal kan ook. We willen zo een goed beeld krijgen van de behoeften die er zijn binnen Annen en wat wij elkaar kunnen bieden.

Als er voldoende vraag en aanbod is, willen we begin 2020 van start gaan met naoberhulp in Annen, gewoon om elkaar een handje te helpen.

 

Alvast heel erg bedankt voor het invullen.

Martine Hopman Buurtwerker Impuls.

Namens de werkgroep Naoberhulp Annen, Commissie Dorpsbelangen Annen en Impuls.